Страници

събота, 8 януари 2022 г.

Как да направим домашни протеинови топчета

 #CARP #CARPFISHING #BOILIES #TROPHYCARP

Всеки шаранджия стига до момента , когато започва да използва собственоръчно направени протеиновите топчета . В тази статия ще ви предложим една проста рецепта , за направата на протеинови топчета и някой интересни неща около самият процес . 


Протеиновите топчета са специализирани примамки за шаран , съставени от различни комбинации от компоненти , като млечен протеин , храна за птици , различни видове брашна (соево , рибно ...) и свързващи агенти като яйца . Това е една малка част от компонентите изграждащи състава на протеиновите топчета . Топчетата се предлагат в различни размери , цветове и вкусове и се правят с единствената цел , да привлекат риби и да ги накарат да се хранят с тях . Протеиновото топче е основна храна за шарана и се избягва от повечето други риби . 


Въпреки че има хиляди рецепти за протеинови топчета , налични на пазара , но никоя не носи такова удоволствие при улов на шаран със собственоръчно направена стръв . Съставките за протеинови топчета биват сухи , мокри , овкусители , свързващи агенти . Сухите съставки представляват около 80% от състава на топчетата и са предимно брашна или прахообразни растителни или животински продукти - РИБНИ БРАШНА И ДОБАВКИ


Мокрите съставки са свързващият агент , който споява сухите съставки , най-често това са яйца или масла . Някой компании насърчават използването на етерични масла , аминокиселини или течни храни . Атрактантите са черешката на тортата при производството на протеинови топчета . Те привличат шарана , чрез отделянето на различни аромати във водата . Някой от най-популярните аромати са Крил , Чили и други - ТЕЧНИ ДОБАВКИ


За производството ще ви бъдат необходими някой инструменти като - пистолет , Дъска , която трябва да е според размера , който искаме да направим и др . 


Ето и една проста рецепта , която може да използвате като за начало , а останалите компоненти оставям на вашето въображение и практика :

Сухи съставки

  • 150 г грис
  • 150 г соево брашно
  • 150 г царевично брашно
  • 100 г мляко на прах
  • 50 г пшеничен зародиш
Мокри съставки
  • 5 яйца
  • 1 супена лъжица от предпочитания от вас подсладител.
С помощта на везна измерете внимателно сухите съставки и внимателно смесете в купа . Разбийте яйцата и внимателно добавете останалите течни добавки , като непрекъснато разбърквате , докато не получите гладка текстура . Добавете базовата смес бавно към сместа с помоща на дървена лъжица , за да избегнете образуването на бучки . Когато сместа се сгъсти , с помощта на ръце омесете тестото , докато сместа стане гладка и не лепне по ръцете . Направете големи токи и покрийте с прозрачно фолио за да не изсъхне сместа . С помоща на пистолет и дъска оформете вашите топчета и ги сварете във кипнала вода за около 90 секунди , но не повече от 100 секунди , оставете ги за два дена да изсъхнат и след това ги приберете във фризера . 


Останалите съставки зависят от вашият опит и въображение , ако статията ви е харесала , моля споделяйте и коментирайте . 



https://blog.carpfishing.app/carp-fishing-baits/how-make-homemade-boilies-carp-fishing/

2 коментара:

  1. Прочетох статията,все едно нищо не е написано.
    Даже като компонент да не говорим за съставки като ,,база'' по добре да не я бяхте писали.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Радвам се , че не се страхувате да изразявате мнението си , ще се радвам и да не се страхувате и криете зад анонимен профил .

      Изтриване