Страници

неделя, 23 октомври 2022 г.

В търсене на трофейни шарани

 #CARP #CARPFISHING #TROPHYCARP #BOZVELYLAKE #YANIMARCARP #MASSIVEBAITS #CARP22 

След кратка пауза, реших да посетя добре познатият язовир Бозвелийско. Прогнозата за времето беше сравнително добра за този период на годината. Очакванията бяха за слънчево време с ниски температури около нулата в ранните часове и температури до 18 градуса през денят .Атмосферното налягане беше около 1009 hPa, а вятъра южен около 3 метра в секунда с пориви до 10 метра в секунда.


Запазих 11 сектор за дневен риболов, който най-често се посещава от колеги играещи с радиоуправляеми лодки. Информацията ми за сектора беше, че трябва да се търсят дистанции в порядъка на 130-150 метра, който са непосилни за моите възможности, но пресата на язовира беше огромна и затова избрах този сектор. Пристигнах на язовира в 6:30 часа сутринта, като слънцето още не беше изгряло и се наложи да оправям багажа на изкуствена светлина. След около десетина замятания с маркера, харесах си точки на ловене и започнах да разпъвам обурудването.


На най-лявата въдица заложих на монтаж D-rig с 18mm топче  Special Boilies Bio Calanus с 14 mm pop up Pineapple-N-Butyric , на средната въдица заложих на обикновен монтаж с 20mm топче Massive baits - Krill, а на последната заложих на монтаж ronnie rig с 14mm Pop up Monster Crab. Захраних с по няколко ракети на въдица и зачаках първият удар.


До обяд очаквано нямах успехи, разчитах слънцето да позатопли малко водата в диапазона 11:00 часа до 16:00 часа и рибата да стане активна. В 13:00 часа имах удар на красив люспест шаран, който удари на massivebaits Krill, който осмисли целият риболов , тъй като активността на язовира клонеше към нула.


Ако статията ви е харесала, моля споделяйте и коментирайте .



Няма коментари:

Публикуване на коментар