сряда, 16 ноември 2022 г.

Първи във неизвестното - Trustikovo Winter Capr Masters

 

 
 Първи във неизвестното.  


 
Здравейте колеги и приятели
През изминалия уйкенд нашия отбор взе участие на едно изключително престижно състезание на язовир Тръстиково Winter Carp Masters с което и приключи състезателния календар за 2022 за Carp Team Silistra.
Преди да разкажа за самото състезание искаме да поздравим организаторите на състезанието и управата на язовира за перфектната организация и не на последно място за банкета и супер вкусното агнешко...😁😁.
Така за състезанието....
В сряда след изключително много перипети включително три пъти спирани от КАТ....съставен фиш и какво ли още не пристигнахме на язовира.
Но както казват мъдрите хора всяко зло за добро.
Жребия за поредност беше в ръцете на Georgi Geoergiev ,а жребия за сектор на Svetlio Lud.
Сектор С4 .....аплодисменти от всички ,поздравления сектора бил ТОП.....и какво от това ,като се има впредвид че за пръв път стъпваме на язовира.
Предвид липсата на опит с местните риби бяхме изключително притеснени.
В сряда 15 часа настаняване на сектора... Svetlio Lud и Sunay Fehmi се заеха с бивака , а Georgi Georgiev с маркера....
След два часа игра с маркера и вече по тъмно дистанцията беше определена.Две петна на различна дълбочина и дистанция.
Старта беше даден в 8 часа в четвъртък. С първия кастинг рибка около 1.8 кг....и така се започна...гол след гол.....на първия кантар поведохме с три мерни риби и около 35 НЕ влизащи в кантара.С това темпо и такива риби продължихме и в следващите часове и кантари....
 
Следваше промяна в стратегията, липсващите звена в отбора също се включиха активно във вземането на важните решения Miroslav Ivanov, Teodor Veselinov Chakarov и Йордан Георгиев ....за да излъжем и някоя хубава риба. С трите въдици продължихме да дърпаме риби мерни и НЕ мерни...а с четвъртата започнахме да търсим по едри.Резултата не закъсня и в люлката влязоха риби между 7 и 13 кг.
 
 
 
Запазихме същото темпо на работа ,което ни костваше страхотни усилия и безсъние ,но в крайна сметка с всеки следващ кантар преднината ни се увеличаваше.
И всичко вървеше гладко докато не заваляяяяя......кал,ама много кал .....температурите паднаха рязко ,излезе бурен насрещен вятър и за капак на всичко втората вечер ни свърши газта за отопление...🥶🥶🥶🥶🥶🥶 .
Това не ни сломи и продължихме в същото темпо до края ,като инфарктния момент дойде 20 минути преди финала.
Откачена голяма тежка риба..2 минути нецензурни думи... Жоро замята и веднага удар...10 кг риба с която в крайна сметка ни подобри бест 5 и ни направи еднилично ПЪРВИ по всички показатели.
Равносметка..105 риби 344 кг ....над 200 риби НЕ влизащи в кантара ,кал,студ и ПЪРВО 🥇🥇място в генералното класиране.
Продуктите използвани от нас бяха предоставени от Ivo Pacev и риболовен магазин Риболовен магазин Hook.bg и от Радослав Костов и риболовен магазин sharancheto.bg
Пожелаваме Ви да сте живи и здрави













 
 
 

1 коментар: