Страници

четвъртък, 1 декември 2022 г.

Кратък дневен риболов на Туристически комплекс Рибарника

 #CARP #CARPFISHING #TROPHYCARP #RIBARNIKALAKE #YANIMARCARP #MASSIVEBAITS 

Ето че сезона е към своят край, температурите на въздуха започнаха да падат и да се въртят от 0 до 8-10 градуса през деня. След няколко дена дъжд, при първият прозорец с малко по-добро време, аз и Тишо решихме да посетим туристически комплекс рибарника и да се опитаме да излъжем някой друга риба.


Сутринта в 7:00 часа бяхме на язовира. Температурата на въздуха беше 3 градуса,като се очакваше по обяд да е около 8-9 градуса, вятъра беше слаб около метър в секунда от югоизток, с тенденции да обърне от север със пориви до 4 - 6 метра в секунда. Атмосферното налягане беше изключително високо 1024 hPa с тенденции за повишаване до около 1028 hPa.


Застанах на 2 платформа, а колегата Тишо на 3 платформа, като аз играя от ръка,а той реши да разпъва с радио-управляема лодка. Започнах да разпъвам въдиците, след като си харесах точки на ловене. 


На лявата въдица заложих на монтаж Blow-back Rig с 18mm MassiveBaits Special Boilies Bio Calanus , на средната въдица сложих на Blowback-rig монтаж с топче Carp fever baits chilly fever.


Най- отдясно заложих на монтаж Ronnie-rig с 14 mm pop up Citrus pearl на Massivebaits , заедно с малко PVA с бетаинови пелети с размер 2 и 6 mm 


По обяд като изпече, усетих активност на рибата в язовира. Колегата до нас извади един шаран около 4 - 5 кг. В 13:30 часа красив люспест шаран ме взе на топче Special Bio Calanus на Massivebaits, който осмисли целият ми риболов . До края на деня нямах други удари, за съжаление , но времето беше доста динамично, а и явно колегите са пускали грипове за предстоящият празник и рибата беше наплашена.


BIO CALANUS - напълно иновативен подход към темата за примамките за шаран.

Без изкуствени аромати, стръвта за риболов идеално имитира водна храна, като ракообразни, планктон или различни други водни същества.

Той се основава на екстракт от каланус.

Calanus е копепод, който живее във водите на Северния Атлантик.

Богат на протеини, Ω-3 мастни киселини, SDA, EPA и DHA.

Високото съдържание на естествени аминокиселини, астаксантин и каротеноиди са основните предимства на това същество.

Няма коментари:

Публикуване на коментар