Страници

неделя, 21 февруари 2021 г.

Цели или натрошени топчета?

#BOILES #CARP #CARPFISHING #BIGCARP #TROPHYCARP

Има ли значение цели или натрошени топчета ползваме ? Какъв е ефекта и кое е правилната тактика ? Повечето шаранджии хранят с топчета , от които 99% са кръгли , дали натрошаването на топчетата , ще промени резултатите или рибите гледат на храната като естествен източник на храна . Всеки от нас си е задавал тези въпроси , но кое е правилното ?


Нарязаните и натрошени топчета са по-добри по няколко причини . Те са по-леки и е по-вероятно да се утаят върху мека тиня или плевел , покриват по-голяма площ , сработват по-бързо и изглеждат по-естествено на дъното . Основната причина да използваме кръгли топчета е по-лесното боравене с тях , както и за отсяване на по-дребните видове , тъй като дребните риби ще бъдат привлчени от натрошените топчета . 

На язовири където се нанася основно с лодка , рибата е свикнала на големи петна с кръгли топчета и се чуства уверена докато яде на петното , за това ефекта от натрошаване на топчетата ще бъде по-скоро отрицателен . 


В последните години на пазара се появиха доста уреди за трошене на топчета , повечето от които не издържат на един интензивен риболов . Korda krusha е едно страхотно решение за справяне с проблемите с нарязване на протеинови топчета , пелети и тигров фъстък .




Няма коментари:

Публикуване на коментар