Страници

събота, 20 февруари 2021 г.

Liquids

 #LIQUIDS #CARP #CARPFISHING #FISHING #TROPHYCARP

Разбирането , как най-добре да използвате течните добавки и малса , понякога може да бъде объркващо и погрешното му разбиране , може да намали шансовете ви за успех . Jack Brown споделя своите тайни за успеха .


Голяма част от риболовците не използват течните добавки и масла по предназначение , въпреки че основният им принцип е толкова прост - Привличане на рибата . Заливането с течности е прост процес , който може да има и обратен ефект . 


Факт е , че с много течности наистина засилвате привлекателността на хранителните сигнали , които изпраща вашата храна , без да залагате на голямо количество . Това често води до бързо взимане на стръвта и , минимизиране на шанса да прехраните рибата . през пролетта и есента , апетита на шарана все още нарства и е трудно да се предвиди , какво количесто храна ще е необходимо . Лятото шаранът става доста активен , но често се премества в горните слоеве на езерото и трудно може да хване сигналите на вашата храна . 


 Добавянето на няколко капки подходящ вкус към Pop up , за засилването на аромата и сигналите , които изпраща нашата стръв , може да направи чудсеса . Стръвта ни винаги трябва да е една идея по-привлекателна от храната , която държи рибите на петното , в противен случай , рибите няма да намират лесно стръвта . Milky Toffee Response и Milky Toffee могат да превърнат вашата храна и стръв в атракция за шарана .


Подсилената стръв , при попадане във водата започва да изпраща важни сигнали и повишава привличането на шарана , което може да бъде жизненоважно през зимата и през останалото време на годината .


Трите най-добри тактики за подобряване на Hookbait 

1.The Hookbait Enhancement system , която може да използвате за PVA торбичка или засилване на вашата стръв . 

2.Позволяване на топчетата да изсъхнат на въздух е чудесен начин за съхранение на прясна стръв и въпреки това те ще се свият и втвърдят , поради загуба на влага . Важно е да възстановим загубената влага по най-добрият начин . Най-лесния начин е добавянето на езерна вода , другият вариант е да залеем топчетата с Liquid .


3.Важно при заливането на топчетата е че освен да ги рехидратира и ги запечатва за по-голям период от време и ще направят вашата стръв по-твърда и времето и за разпадане ще бъде по-дълго . Твърдостта ще спомогне за отсяване на по-дребните видове . 


Hempseed и Fosoil са страхотни добавки за по-топлите дни на годината , когато температурата на водата е по-висока . както вече споменахме по това време на годината , шараните могат да обитават по-горните слоеве на езерото и олиото е един чудесен вариант , с който да изпращаме мазни петна към по-горните слоеве и да накараме шарана да лезе на нашето петно . Ако забележите че на повърхността над вашата стръв има мазно петно , това означава че шаранът се храни на петното и изпраща петролни молекули , които се носят на повърхността .




Fosoil е страхотна течност , използвана като фуражно индуциращо покритие на пелети , което я прави страхотна течност за заливане на Spod mix или PVA mix . Тази течност стимулира храненето на шарана и има очевидни ползи . 


Шараът има страхотно обоняние и вкус и течните добавки са сериозен инструмент в борбата за надлъгване на шарана .



2 коментара:

  1. Ако статията ви е харесала , споделяйте

    ОтговорИзтриване
  2. От около година използвам течности с които подсилвам захранката си и смело мога да кажа, че съм подобрил резултатите си в сравнение с излетите ми преди това. Вярно е, че и моето поведение и такъмите ми се променят с времето, но според мен със сигурност и течностите увеличават шанса за успешен риболов.

    ОтговорИзтриване