сряда, 19 януари 2022 г.

KD Rig - Простият , но смъртоносен монтаж

 #KDRIG #CARP #CARPFISHING #TROPHYCARP 

KD - Rig монтажа е един изключително агресивен монтаж , който е способен да излъже и най-мнимата риба . На пръв поглед изглежда изключително прост монтаж , но е изключително ефективен . Монтажът е кръстен на своят създател Кени Дорсет - KD Rig . Той има няколко разновидности , като може да се използва с лежащо или критично балансирано топче , така и със Pop up . 



За изработване на монтажа , използвам куки с изместен център на тежестта - PB curve, които още при засмукване на стръвта влизат в работен режим и образуват агресивен ъгъл , от който трудно би се измъкнал някой шаран . Впоследствие започнах да използвам и кука Krank на фирмата Korda , която за мене лично е създадена за този монтаж .


Вземате повод с покритие и отстранявате около 10 см от покритието , след което си направете малко клубче и прекарайте куката от вътрешната страна .



Направете две , три намотки , след което внимателно прехвърлете косъма и отново направете 4 5 намотки .



Прекарайте влакното от вън навътре , направете си едно малко клъбче в края и сложете противооплитаща тръбичка . Монтажа е готов , като при използване с Pop Up , ще трябва да поставите малко олово под стръвта , за да не вдига куката и да изглежда неестествено . 


Сложете от любимата стръв , хвърлете във водата и зачакайте следващият трофей . Ако статията ви е харесала , моля споделяйте и коментирайте . 




https://www.carpfeed.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар