събота, 29 януари 2022 г.

Зимни шарани на язовир Карадере

 #CARP #CARPFISHING #TROPHYCARP #KATRANFISHINGLINE #CARPMOJO #TOROMANOVICARPTACKLE #KARADERELAKE

Павел Тороманов и Михайл Петков , разказват за съвместното откриване на сезон 2022 на язовир Кара дере в село Еленово , близо до град Сливен . На 06.01.22 година , времето е повече от прекрасно с температура 15 градуса температура , почти никакъв вятър , просто страхотно време за реализиране на четеридневният излет , плануван от Павката и Мишо . Първоначалната информация за водоема , въпреки страхотното време , е че водата е изключително студена и всичко различно от капо , ще е успех за двамата шаранджии . 


При пристигане на водоема , в късният следобед , вятъра е слаб и се забелязва слаба активност на риба във водоема . Мишо и Павката , започват с разпъването на въдиците и малко преди привечер вече всички въдици са във водата и бивака е разпънат . Павката заема сектора до стената и разпъва четири въдици , като две от въдиците са към стената и две напред , мишо работи с три въдици - Prologic c2 element , които тества за първи път и без проблеми достига 110 метра с PVA и работи в диапазона 100 - 110 метра , докато Павката работи на 120 метра . Решават да играят само с малки PVA , без да захранват , тъй като водата е 6 градуса , но след като забелязват , че рибата се влияе от храната , започват да хранят със спомба 3 пъти дневно по 20 - 30 ракети и резултатите са налице . Малко преди да приготвят вечерята , Мишо има първи рън , страхотен гол шаран с тегло 16.500 кг , като стръвта е Топчета за стръв T-BAITS Spicy Fish WAFTERS, микс 10/12 mm .


Павката не остава по-назад и стартира началото на  сезон 2022 , с двоен рън . Рибите са 10 кг и 8 кг , като стръвта е Red Storm на T-BAITS , която скоро ще бъде пусната на Българският пазар . Основната стръв , която използва е Red Storm и Топчета за стръв T-BAITS Spicy Fish WAFTERS, микс 10/12 mm . На сутринта , двоините рънове прерастват във тройни , следват доста приятни емоции и извадени риби .



На третият ден , времето се влошава и обръща на дъжд , но рибата все още е активна . На пук на всички тактики за зимен риболов и малка и ярка стръв , рибата си е активна и си взема на легнала стръв . 



За основна линия Павката и Мишо , залагат на продуктите на Katran Fishing Line Bulgaria , които не ги предават в нито една ситуация и са първи избор от редица видни шаранджии по света . 



Статията достига до вас с любезното съдействие на Тoromanovicarptackle и Carpmojo . 

Няма коментари:

Публикуване на коментар