събота, 5 февруари 2022 г.

Зимни шарани на язовир Бозвелийско

 #CARP #CARPFISHING #YANIMARCARP #MASSIVEBAITS #CARP 22 #BOZVELILAKE

След успешното откриване на сезона и вече месец с температури близки до нула градуса  и под нулата , при първият прозорец с прогноза за време с температури над нулата , аз и моите приятели Тишо и Калоян решихме да посетим Язовир Бозвелийско . 



Прогнозата за времето беше за температури над 8 градуса около обяд , слаб западен вятър и слънце . Натоварихме багажа и 7:00 часа бяхме на язовира . Температурата беше -5 градуса и язовира беше замръзнал по краищата си . 


Калоян и Тишо , застанаха на 22 и 23 сектор , за мене остана 21 сектор . На първата въдица заложих на монтаж Ronnie Rig с Krill Spice 15 mm на CARP 22 , на средната въдица заложих на обикновен монтаж с топче 20 mm Hot Demon , като го дипнах с Дип Hot Demon , на третата въдица заложих на Snowman Rig с топче Scarlett 20 mm и pop up Nash citruz 15 mm white .




Първият удар беше при колегата Калоян , който беше на 23 сектор . На обикновен монтаж с пелета 20 mm и E.S.P , извади едно малко шаранче около 3 кг , което ни показа че не сме сами на язовира и ни обнадежди .


В 11:00 часа имах удар , но рибата беше дребна , последва втори удар и на другата въдица , оставих първата и засякох втората , рибата беше добра , но за съжаление се откачи , както и първата риба . Явно не са били моите риби , презаредих и зачаках отново . В 12:00 часа имах хубав удар на Ronnie Rig с Pop up 15 mm Krill Spice на CARP 22 . Рибата се бореше добре предвид студената вода и време . След около 10 минутна борба извадих един 9.00 кг люспак .



Така и завърши нашият зимен риболов , ако статията ви е харесала , моля споделяйте и коментирайте . 

Няма коментари:

Публикуване на коментар