Страници

неделя, 4 август 2024 г.

Обзор на водещите материали на PB Products

#CARP #CARPFISHING #TROPHYCARP #YANIMARCARP #PB #CARPTODAY.RU

Последвайте ни в Meta/Facebook

Присъединете се към Телеграм канала ни.

Станете част от нашата група във Facebook

Последвайте ни в instagram

Pb Products е реномирана компания за риболовно оборудване за шаран, базирана в Холандия. Асортиментът включва колосално и качесвено количество продукти, което значително се различава от другите марки. В тази статия ще говорим за линията лидерни материали Pb Products, които са в голямо търсене сред риболовците на шаран. Нека разгледаме и подчертаем характеристиките на Jelly Wire, Skinless, Green Hornet и други също толкова прекрасни материали!

Плетено влакно за риболов PB Products Jelly Wire

Това е най-универсалният и популярен материал в каталога на PB Products. Сърцевината е плътна и мека, не се разплита. Твърдостта на уплетката  е средна, към мека (като например Korda Kamo или Fox Coretex Soft). Самата уплетка се държи добре след улов на риба.

В резултат на това предпазва добре повода от заплитане. Повод , вързан с Jelly Wire, може лесно да се изправи с пръсти, без пара.С изключителна здравина на възела, дълъг живот и гъвкавост, Jelly Wire е твърд фаворит на много риболовци. 

Jelly Wire е отличен материал за повод за отправна точка в риболова на шаран. Не знаете какво да изберете универсално от най-богатия избор в магазина? Чувствайте се свободни да вземете Jelly! 

Плетено влакно за риболов PB Products Skinless

Това е водещ материал с твърда, издръжлива оплетка и мека сърцевина. Оплетката е матова и антирефлексна, предлага се в три тъмни и натурални цвята: “Gravel”, “Silt” и “Algae”, които перфектно сливат лидера с околното дъно. Въпреки факта, че покритието е здраво, то може лесно да се отстрани с помощта на инструмент, но след удар на рибата то не се разкъсва или отлепва. Като цяло PB Products няма абсолютно никакви проблеми с оцеляването на покритието. 

Създаден е за тези условия, когато е необходимо да се използва твърд водещ материал. По време на див или трофеен риболов с редки презамятания, при риболов в трудни условия (черупки, ръбове и др. дънен абразив) или за твърди каишки като Spinner Rig, D-Rig и др. Твърд лидер, вързан на Skinless, трябва да бъде изправен над парата преди замятане.Този лидер се предлага в същите три цвята: чакъл, кал и плевели, но само в две разрушаващи натоварвания: 15lb и 25lb. Доставя се на 20 m ролки.

Плетено влакно за риболов PB Products Green Hornet

Подобно на Skinless, Green Hornet има твърдo покритие с мека и гъвкава сърцевина, което го прави отличен материал за твърди ригове и комбинирани лидери. За разлика от Skinless, който има измито, приглушено оцветяване, зеленото оцветяване на Green Hornet е много по-жизнено, предназначено да се слее със свежите, живи водорасли.

Потъва добре и представя вашата стръв идеално равномерно. Предлага се в два размера, 15 и 25 lbs, доставяни на 20-метрова ролка.

Влакно PB Products Downforce Tungsten Coated Hooklink 20lb 10m

С нарастването на популярността на водещи материали, използващи волфрам, беше доста трудно да се създаде продукт, който да се откроява от останалите. Поради тази причина PB Products отделиха време, за да представят този първокласен продукт на пазара, гарантирайки, че той ще бъде най-добрият от всички представени. Pb Products твърди, че това е най-тежкият плетен, претеглен водещ материал на пазара. 

В допълнение към факта, че Downforce Tungsten потъва като тухла, той има интересна твърдост на оплетката. Не може да се нарече нито мек, нито твърд - той е някъде по средата между тях, но, което е много важно да се отбележи, въпреки това може лесно да се изправи с ръцете ви. Освен това, за разлика от типичните сиви цветове, този материал се произвежда в два цвята: меко кафяво и зелено. Предлага се в един тест от 20 lb и се доставя в 10-метрови ролки. 

Плетено влакно за риболов PB Products Chameleon

Това е водещ материал без покритие. Това е най-тънкият, мек и деликатен материал в каталога на PB Products (но не само PB, много производители ще му завиждат на мекотата!). Много нежен материал за работа. 

Максималната мекота осигурява невероятно естествено подаване на стръвта на дъното и е чудесна за създаване на водачи за плоски хранилки, PVA торби и комбинирани монтажи. Предлага се в две размера от 15lb и 25lb в един камуфлажен цвят. 


Плетено влакно за риболов PB Products Armabraid

Най-универсалният водещ материал без покритие. Има отличен баланс на мекота, дебелина и плътност на тъкане. Не е твърд, но не е толкова деликатен и мек като Chameleon. Идеален за всякакви поводи - комбинирани и единични. 

Това е много издръжлив, устойчив на износване, но мек материал, който е изключително гъвкав. Във всички случаи, когато е необходим мек повод без покритие, това е Armabraid! Armabraid се предлага на 20-метрови ролки и се предлага в цветове трева, чакъл и тиня, както и в 20lb или 25lb 

Флуоро карбон PB Products Ghost Butterfly

Ghost Butterfly Fluorocarbon е качествен средно твърд материал, подходящ за Spinner Rig, Combi Rig, D-Rig, Hinged Stiff Rig и всеки друг материал, който изисква твърда основна секция. Много издръжлив и с нисък индекс на пречупване (практически невидим под вода). Устойчив е на абразия и има много здрав възел (което е особено важно при улов на големи риби). 

Предлага се в размери от 20lb и 27lb. Версията от 20lb е доста деликатна и мека, докато 27lb е значително по-твърда. Версията 20lb е гофрирана с тръби с диаметър 0,5 mm, версията 27lb е гофрирана с тръби с диаметър 0,6 mm. 

В допълнение, този материал прави отлични лидери, които ще предпазят от счупване при риболов на ръба с черупки и ще замаскират принадлежностите като цяло. 

Влакно за поводи Chod Mono PB Products

PB Products Chod Mono е специализиран монофиламентен водещ материал, проектиран специално за чод монтаж. Най-важната и отличителна характеристика е високата памет и твърдостта. Това гарантира, че водачът на Chod запазва формата си и осигурява правилно представяне на монтажа, увеличавайки максимално шансовете за улов на риба. Полупрозрачният зелен цвят се слива лесно с повечето езерни дъна, осигурявайки отличен камуфлаж. 

Със своята доказана здравина и издръжливост на възел, Chod от PB Products е първият избор за риболовци, които търсят надежден твърд водещ материал за Chod. Предлага се в три различни диаметъра за различни презентации: 15lb 0,40 мм, 20lb 0,45 мм и 25lb 0,50 мм.

PB silk wire

PB Products Silk Wire е революционен материал за куки, който предлага перфектната комбинация от здравина и тежест. Изработен от уникална комбинация от висококачествени влакна, Silk Wire е гъвкав, изключително тежък материал за повод без покритие, който гарантира, че вашият повод ще прегърне контурите на дъното на езерото без необходимост от меко олово или други тежести. Това е идеално за постигане на естествено представяне на стръвта, което може да надхитри трудни шарани.

Не прилича на Armabraid или Chameleon. В сравнение с тях той е по-дебел и в пъти по-тежък. Идеален за улов на големи шарани при трудни условия. 

Доставя се на 10 метрови ролки с натоварване на скъсване 20Lb и три цвята - чакъл, тиня и водорасли. 


Влакно PB Products Hollow Silk Splicable Hooklink 10m 30lb

Това е ново за 2022 г. Hollow Silk е много подобен по тъкане, плътност, материали и тежест на SilkWire, но има една голяма разлика - кухият дизайн отвътре. В резултат на това този уникален материал за повод може да бъде снаден с помощта на фина игла за водеща сърцевина, създавайки повод (като Slip D-Rig) без абсолютно никакви възли! Това не само поддържа здравината, но също така предоставя много възможности под формата на нови лидери, които просто не са налични с конвенционалните материали. 

Влакно PB Products Zig & Floater Line

Специално проектиран за повърхностен и зиг-риг риболов, Clear Skater е неутрално плаващ и може да плува в повърхностни води. Използвайки същия процес като линията PB Products Control Mono с висока якост, компанията е използвала технология за постигане на превъзходна якост на опън и якост на възел. Това позволява на потребителя да поддържа деликатна презентация, без да се притеснява, че трябва да използва по-слаби материали за плетене на водачите.

Доставя се на 100-метрова макара, 8-футовата версия има невероятно тънък диаметър от 0,20 мм, 13-футовата е 0,25 мм, а 17-футовата е 0,30 мм.

Статията достига до вас, благодарение на https://carptoday.ru/

Последвайте ни в Meta/Facebook

Присъединете се към Телеграм канала ни.

Станете част от нашата група във Facebook

Последвайте ни в instagram

Няма коментари:

Публикуване на коментар