сряда, 24 февруари 2021 г.

Пролетните съвети на Адам Рийд

 #SPRING #CARP #CARPFISHING BIGCARP #HOOK 



Пролетта се разглежда , като един много подходящ сеозн за риболов на шаран . рибите излизат от летаргия и се възползват максимално от пролетното слънце . Метаболизма на шарана нараства и нашата стръв и храна трябва да е достатъчно привлекателна за него .


През пролетта стръвта и храната винаги е от ключово значение , за разлика от зимата , когато се използват малки примамки с фини монтажи и шаранът взема повече от любопитсво отколкото от глад . 

Spod mix трябва да съдържа голям брой дребни частици , за да задържа по-дълго време шарана на петното и да увеличи шанса за вземане на стръвта . Голямо количество храна с дребни частици , ще поддържа шараните и ще ги кара да се връщат , тъй като трудно могат да ометат всичко . При използване само на топчета , шарана бързо ги омита и изчезва .


Една добра идея за пролетен риболов на шаран е следната комбинация от продукти ,която лесно може да си закупите от https://megafishing.bg/

    - 2 kg Cell

    - 2 kg Cell Activated 8 mm

    - 1 kg Cell Groundbait

    - Cell Smart Liquide 

Цялото количетсво се смесва в Кофа Spomb 17l и захранването може да започне . Количеството е достатъчно за работа с три въдици , въпреки че на някой може да му се стори голямо .



Няма коментари:

Публикуване на коментар