петък, 26 февруари 2021 г.

В търсене на зимни шарани

Края на февруари , времето предразполагаше за един успешен шаранджийски риболов . Без да мислим много , направихме плановете и започнахме подготовка по тяхното реализиране . В 5:00 часа , натоварих багажа и потеглих към уговорената среща с приятелите . Набързо изядохме по една гореща баница с боза и 5:30 тръгнахме към язовира . Прогнозата за деня беше един топъл и слънчев , зимен ден с температури на въздугха до 13 - 15 градуса , единствено ме притесняваше безветрието , за целия ден вятъра беше прогнозно 1 метър в секунда . 



В 6:30 бяхме вече на секторите и започнахме да разпъваме и да захранваме . Водата беше изключително студена и реших да използвам , много малко храна с PVA торбички и вкарване на периодично по няколко топчета с кобрата . След като си харесах дистанция , вкарах трите въдици  , като на едната заложих на Meet Fish на Select Baits , една на Krab Krill пак на Select Baits с Pop Up 14 mm Equinox на CC MOORE  e и една на Hot Demon на Starbaits с плуваща царевица с аромат на дъвка  .





 Бяхме 5 човеха на 5 различни сектора и всеки беше избрал различна тактика за риболов . В 8:30 часа вече бяхме седнали и пиехме топло кафе и чай .


Денят беше топъл , но беше безветрие , вятъра беше 1 метра в секунда , което никак не ми харесваше . Все още нямахме удар и надеждата все повече започваше да се изпарява . По обяд презаредихме въдиците и сменихме тактиките . Имахме въдици на Ronnie Rig , D Rig , Blow back Rig , Snow man Rig . Използвахме разлинчна комбинация от стръв , от малки Fluoro Pop Pop Up 12 - 14 mm , до 20 mm легнали топчета , с дип без дип , но така и нямахме желания резултат .


За съжаление не успяхме да излъжем някоя риба , въпреки различните тактики . На целият язовир , не се чу звука на нито един сигнализатор .Остава само положителната емоция от хубавото време и победата на игра на карти :) 







Няма коментари:

Публикуване на коментар