#CARP #CARPFISHING #TROPHYCARP #KONOP #BIGCARP #SPODMIX #OIL
Един от най-честите въпроси около конопеното семе е "Как да накараме конопеното семе да се разцепи ?" Но Защо искате да се разцепи ?
Конопеното семе , задължително трябва да се накисва и след това да се свари , докато обвивката се раздели . Ето ви един безопасен начин да си гарантирате , че конопените семена ще се отворят и същевременно запазят своите масла .
Измерете необходимото количество семе и го поставете в подходящ съд и покрийте със студена вода , като на кг сухо конопено семе добавете :
- 5 gr морска сол
- 5 gr сода бикарбонат
- 5 gr чили люспи
Разбъркайте сместа и оставете да престои 24-36 часа , като лятото внимавам с времето , за да не мухляса консистенцията . (5 ml лъжица за измерване ще се равнява на около 5 gr суха съставка )
След като престои определеното време , завирате водата докато кипне и оставате да къкри около 20-30 минути . Когато обвивката започне да се отделя и съдържанието на бяло вещество започне да се показва , конопът се сваля от котлона и се отцежда с помоща на сито . Важно е да не се държи прекалено дълго конопа и всички частици да се нацепят сериозно и да им изтекат вътрешните масла .
Самата течност от варене на конопа може да се използва като естествено привлекателно масло , за освежаване на топчета за захранване . Повечето шаранджии обичат да приготвят конопа непосредствено преди риболова и да го използват дори и топло .
Конопеното семе , играе важна роля в шаранджийския риболов и присъства най-горе в класациите за топ атрактор за шараните .
Винаги когато храните с конопено семе във вашият спод микс , дръжте погледа си върху повърхността на водата , ако шаранът започне да се храни , той смачква люспите във фарингеалните си зъби , което освобождава конопено масло , което е ясна индикация , че шаранът се храни със вашата стръв .
Няма коментари:
Публикуване на коментар