сряда, 6 септември 2023 г.

Голямото размазване...

 #CARP #CARPFISHING #TROPHYCARP #MARISCO #BOLSENASQUID #YANIMARCARP #MASSIVEBAITS #CARP22 #SECRETBAITS

Присъединете се към Телеграм канала ни.

Станете част от нашата група във Facebook

Лятото вече е към своят край и реших да се възползвам от предстоящият почивен ден, по случай съединението на България. Аз и моят приятел Андро, решихме да посетим Туристически комплекс Рибарника . В началото на седмицата прогнозата за времето беше повече от обещаваща, но с наближаване на датата., която определихме за риболов, прогнозата за времето все повече се променяше в негативна посока, очакваха се ветрове със скорост до 15 метра в секунда и няколко дневни превалявания. На пук на всичко, решихме да рискуваме в това време и да опитаме да си прекараме добре.


В 6 без 10 запалих колата и потеглих към язовира. Атмосферното налягане беше необичайно високо, за този ден от месеца и гонеше стойности 1020 hPa. Дневните температури варираха от 17 до 27 градуса, облачността беше гъста, но пък вятъра все още не се беше усилил. 

В 7:00 часа бях на язовира и започнах да свалям багажа. Решихме да застанем от страната на беседките, за да може ако случайно завали дъжд, да има къде да се скрием от него. Огледах за кратко водоема и след като си харесах няколко точки за ловене, започнах да разпъвам оборудването.




След последните два риболова и добрите резултати, които имах на Протеинови топчета Massive Baits HOOKERZ Marisco , директно едната въдица я сложих на румънски монтаж с топче Massive Baits HOOKERZ Marisco 18 mm. На втората въдица заложих Bolsena Squid 18 mm SnowMan Rig с Pop Up 15 mm на MassiveBaits , на третата въдица заложих на RonnieRig с Pop Up Топчета Калмари (Bolsena Squid), от сега до края на годината, това е цвета и аромата, който ми дава най-добри резултати и определено е моят фаворит.


Започнах да захранвам със спода, като дистанцията която избрах беше между 60 и 80 метра, дълбочината беше относително еднаква в целият периметър който проверих около един метър. Нивото на язовира беше доста спаднало, а предвид проливните дъждове дъното беше пълно мътило. Определено очаквах един труден дневен риболов, в който всяка една риба щеше да е бонус.


До обяд нямаше почти нищо интересно, което да отбележим с изключение на няколко празни пропищявания. Времето определено започна рязко да се разваля и този вятър ,който прогнозираха синоптиците определено се появи и докара със себе си и обилно количесто дъжд.




Реших да си подготвя дъждобрана и да го тествам в дъжда, когато изведнъж дясната въдица тръгна със страхотен рън, който засякох веднага. Рибата започна да се бори , но бързо промени държанието си, което ме наведе на мисълта, че това не е шаран. Не след дълго в кепа се оказа сом с размер около 4- 5 кг, който въобще не ме зарадва, тъй като преследвам единствено и само шаран. Презаметнах въдицата и зачаках наново, а дъжда продължаваше да вали.


Успях да извадя и златната рибка , на която си пожелах да докара майка си и баща си.



Ето че тръгна и лявата въдица, която бях заложил на Протеинови топчета Massive Baits HOOKERZ Marisco , определено рибите обожават комбинацията с морски дарове и основа робин ред. Рибата направи уникална борба и повече от 20 минути не се даваше , докато накрая се оказа в кепа. Моят приятел Андро също удари една хубава риба, която за съжаление не успяхме да заснемем, тъй като тръгнаха и двете въдици. Рибата го взе на Secret baits double impact, марка с която Андро обича да работи.



Тридесет минути, след като още ме държеше адреналина от този прекрасен люспак, последва и втори удар, този път тръгна любимият ми за този период на годината Pop Up Pop Up Топчета Калмари (Bolsena Squid) . Отново качествена борба, рибите определено се борят страшно много, за мен може би са едни от най-борбените риби в региона, наподобяват на тези с които съм се борил на Язовир Янково, Смядово



Не след дълго аромата на морски дарове с основа робин ред, отново напомни за себе си, последва още един рън с бясна скорост. Засякох рибата и започнах бавно да я вадя. След около десетина минути, рибата се предаде и се озова в кепа, когато запали и средната въдица. Адреналина беше определено на максимум. 



Оставих рибата в слинга и започнах да вадя поредната борбена риба, която излъгах на Протеинови топчета Massive Baits Калмари, Bolsena Squid. Наложи се моят приятел Дидо, който се отби да се видим и да пием по кафе на язовира, да ми помага, за което съм му изключително благодарен.



Така и приключи риболовът, времето мина неусетно и адреналина определено беше на максимум. Изкарахме си перфектно, имаше много емоции, дъжд, вятър и определено доза адреналин.



Присъединете се към Телеграм канала ни.

Станете част от нашата група във Facebook

Няма коментари:

Публикуване на коментар