събота, 6 май 2023 г.

Топ 10 монтажа в риболова на шаран

 #CARP #CARPFISHING #TROPHYCARP #CARPTODAY.RU

Заповядайте в Telegram канала ни.

В съвременният шаранджийски риболов, монтажът е една интересна тема, ето и кратък анонс относно топ 10 монтажа за риболов на шаран. Основното нещо, което трябва да знаете е, че при риболова на шаран има три варианта за подаване на стръв - дънна (куката и стръвта лежат на дъното ), плаваща ( куката и стръвта плават) и критично балансирана (куката лежи на дъното, а стръвта плава). избора на подаване на стръв зависи до голяма степен от дъното на водоема.


Chod Rig - идеята е че късият и твърд материал плаши шарана и при вземане на стръвта, той прави рязко движение в страни и се само засича, може да се използва на почти всякакъв терен, но основно се ползва при тревисто дъно, дълбока тиня или дъно със множество закачки . При използването на този монтаж, задължително тествайте във вода, за да видите дали Pop Up успява да повдигне достатъчно монтажа.




Spinner Rig - ниско позиционираният Pop Up не стърчи и не плаши рибата, монтажът трудно се заплита и лесно се рестартира. Може да се използва на всякакъв вид дъно.


Стандартен монтаж, може би най-простият монтаж, който всеки се научава първо да прави, но въпреки това доста ефективен и работещ и до днес. На него са се хванали голям брой риби. Единствено дължината на косъма, трябва да се подбере спрямо водоема и предпочитанията.



German Rig - много лесен за изработка и същевременно толкова ефективен монтаж за предпазливи риби. Подходящ за употреба на чисто и твърдо дъно.


BlowBack Rig - при този монтаж, скоростта на завъртане на куката е голяма и бързо се забива в устата на шарана. Използва се при чисто дъно, ако има трева или плитка тиня може да направите косъм по-дълъг.


Comby Rig - монтажът се изработва от флуорокарбон и мек повод, използва се предимно на чисто дъно, идеален за балансирана стръв с Pop Up .


KD Rig - тъй като вече споменахме , че вдигнатият Pop Up плаши рибите, монтаж KD Rig е този който презентира pop up най-ниско от всички останали монтажи. Използва се на чисти дъна.


Multi Rig - основното при този монтаж е че може да смените бързо куката . Тук може да намерите полезна информация за монтажа. Може да се използва навсякъде, дори и в трева.


Maggots - може да се използва навсякъде освен тревисти дъна, това е един от най-красивите монтажи.

Zig Rig - позволява търсене на рибите в горните слоеве. Може да се използва навсякъде, тъй като дъното не играе роля.








Няма коментари:

Публикуване на коментар