неделя, 18 април 2021 г.

Коя е най-добрата примамка за шарана

 #CARP #CARPFISHING #TROPHYCARP #BOILIES #CORN #POP-UP 

Коя е най-добрата храна за Шаран ? Всеки шаранджия си задава този въпрос , но истината е че шарана може да бъде привлечен от всяка една стръв , годна за консумация .


 Най-популярната храна за шаран са протеиновите топчета , Pop-Up , пелети , тигров фъстък ... Има няколко насоки , на които си струва да се отдели внимание при шаранджийският риболов . Две от тях са въдиците и куките , а третата е стръвта . Вашата стръв е първото нещо , което ще привлече шарана .

Solar Bait Red Herring е една страхотна комбинация от внимателно подбрани смеси , подходяща за всяко време на годината .


Ако не се използва качествена стръв , определено ударите ще бъдат доста по-малко сравнение с качествена такава . Големият асортимент от стръв е едновременно и плюс и минус за шаранджията . Страхотно е да имате много на брой аромати за експериментиране , но от друга страна , това може да бъде изключително объркващо за неопитните шаранджии . 


Топечетата са най-често срещаната примамка за стръв , те са лесно за храносмилане и шараните наистина ги харесват . Основната смес за направата им са яйца и брашно + допълнителни тайни съставки , рибни масла , ядки , консерванти и други .

Топчетата лесно могат да бъдат пригодени към различните стилове на риболов , чрез намаляване или увеличаване на тяхната плаваемост . Шаранджиите могат да използват лежащи топчета , критично балансирани , Pop Up , Wafters .


Лежащите топчета са подходящи за равно и гладко дъно , Pop-up са перфектни в близост до плевели и в ситуации , когато искаме стръвта да не лежи на дъното .


Пелетите са една невероятна стръв за шаран , тъй като голяма част от отглежданите шарани се хранят точно с тях и са свикнали да се хранят активно с тях . Предлагат се в различни размери и различна степен на съдържание на масло , което се отделя при разпадането на пелетите . 

Те могат да бъдат използвани като стръв , спод микс , PVA и други . 


Robin Red пелетите на Dynamite Baits е класика , която съществува от години . Шаранът обожава пикантният им вкус , който е доказан атрактант за тях . Червеникавият цвят ги кара да се открояват от другите тъмни пелети . Произведени са от Haiths , имат високо съдържание на масла , което ги прави подходящи за топлите месеци на годината . 


Конопът е перфектната естествена храна , имитираща малки охлюви и може да задържи шарана на петното доста дълго време . Той е богат на аминокиселини и омега масла , перфектни за метаболизма на шарана . Като приложение , най-често конопът намира в Spod mix . 



Pop up топчетата се използват за риболов върху плевели или други отломки , там където лежащите топчета , често могат да бъдат скрити от очите на шарана . Качествените Pop-up топчета могат да издържат много дълго във водата , за разлика от тези по-евтините , които могат да издържат два - три часа . 

Pop up Топчета Ананас/N-Butyric са висококачествени топчета с отлична структура и освобождаване на аромати . 


Тигровият фъстък дава отлични резултати на езера където има много надвиснали дървета и е една от любимите ми примамки . Той съдържа нишесте , фибри , мазен е и съдържа захари , като шаранът се наслаждава много на тази стръв .



Сухата царевица е идеална не само за захранване, но и за стръв. Твърди се, че тя се отбягва от по-дребните риби поради своята твърдост. Твърдост, която само по-едрите шарани могат да преодолеят.

Сухата царевица е перфектна за диви водоеми , там където рибите са изключително мними и предпазливи.


Няма коментари:

Публикуване на коментар