вторник, 13 април 2021 г.

Carp fishing on bozvely lake

 #CARP #CARPFISHING #TROPHYCARP #BIGCARP #BOZVELILAKE

Пролетта настъпи , но все още температурните амплитуди бяха изключително високи . Вечер температурите паднаха под нулата , докато през денят се покачваха до +15 градуса . Със Здравко решихме да посетим язовир бозвелийско , в търсене на трофейни шарани.


Запазихме два сектора на стената 22 и 23 и сутринта в 6:00 бях на водоема . Температурата беше малко под нулата . Реших да си поиграя малко с маркера , за да си харесам място за захранване . На брега се виждаха риби (каракуда) да хвърлят хайвер , въпреки студеното време .


Първата въдица я заредих на Blowback Rig монтаж с топче Bolsena Squid  с Pop-up RS1, на дистанция 60 метра . Втората въдица я сложих на обикновен монтаж , с топче The Source на дистанция 70 метра и третата въдица беше на D-rig монтаж Ананас на дистанция 75 метра .


В 7:30 ми беше първият удар на монтаж D-Rig с топче ананас , но за съжаление се откачи . Късмета не беше на моя страна , за това се наложи да изкарам талисмана .


Последва още едно празно кълване , до обяд нищо интересно . Реших да сменя тактиката , заложих на D-rig Hot Fish , Blowback source с pop up 12mm Krill и на последната Meat and Fish на обикновен монтаж.


Дозахраних с още по 2 ракети на двете въдици , на третата захраних само с кобрата .


Около 13:00 часа поривите на вятъра станаха доста големи , а удари все още нямаше . За съжаление до края на деня нищо не се промени и нямаше удари по целият язовир . Остана ни доброто настроение от прекараният ден на въздух .







Няма коментари:

Публикуване на коментар