понеделник, 26 април 2021 г.

Teken dere lake

#CARP #CARPFISHING #TROPHYCARP #EVGENIPETTOV #BARFINLINE #TEKENDERE 

Евгени Петров , разказва за състезанието на Текен дере .За начало на състезателния сезон тази година избрахме язовир Текен дере. Денят за началото дойде, ние в перфектна кондиция, заредени от зимата с енергия и хъс изтеглихме жребия и ни се падна сектор 10. 



Като цяло стъпваме за първи път на язовира със доста оскъдна информация за риболова започнахме със картографиране на сектора, дълбочина 1,10м до 1,70м чисто дъно на места лека тиня нищо особенно, но сектора си личеше че държи доста риба.



Направихме две петна на две различна дълбочини и старта беше даден. До първия кантар останахме без кълване, опипвахме така да се каже сектора, тръгнахме плахо поради причината, че непознаваме язовира и вечерта успяхме да набараме къде въртят част от рибите във сектора и за сутрешния кантар имахме вече реализирана риба.



Петък сутринта обсъдихме стратегията за през деня променихме точките на риболов, позатворихме сектора и нещата потръгнаха като за вечерния кантар имахме вече 20кг с 13кг по-малко от първия. 



Вечерта се мобилизирахме и въпреки доста немерни риби успяхме сутринта да напълним 7те Карп сака за да извикаме извънреден кантар плюс голяма риба. Събота сутринта след кантара нещата стояха така. 



Държахме Бест 3 и най голяма риба и бяхме с 84кг риба двойна разлика след втория. Събота през деня нещата не вървяха както искахме. Имахме много откачени риби, момчета на 2ро място дръпнаха добри риби една от която 22кг и ни отмъкнаха под носа Бест 3 и най голяма риба. За вечерния кантар успяхме да претеглим едва 6кг риба с която станахме 90кг, а момчета на 2ро място ни дишаха във врата с 87кг. 



Вечерта отново се събрахме направихме анализ на риболова променихме малко точките на ловене и презентацията на стръв и успяхме да направим отново извънреден кантар с които неделя сутрин имахме 130кг риба с 15кг разлика пред втория. 



През неделния ден беше доста тежко понеже реализирахме 3 риби, но момчета на 2ро място също дръпнаха риби и след края на състезанието завършихме на първо място със 132,960кг риба. Беше много готино състезание с голяма интрига и доста на брой риби. Момчета от Асеновград се представиха супер, имаше стабилен феърплей и накрая всичко приключи с големи усмивки на лицата. За риболова мога да каже че беше изпълнен с пинизи и трябваше да се вадят доста козови от ръката за да се дръпне някоя и друга риба. 



Рибата движеше доста в нашия сектор просто през различните часове от денонощието предпочиташе определени пътеки от които да минава, като ние успяхме да хванем от къде минава и затова резултата е налице.



 Организацията беше добра не видяхме никъде грешки, язовира отново ще бъде посетен от нас. С уважения екипа нa Barfin line !

Няма коментари:

Публикуване на коментар