неделя, 11 април 2021 г.

Пролетни шарани - надлъгването

 #CARP #CARPFISHING #SPRING #POP-UP #BOILIES #TROPHYCARP #BIGCARP

Пролетта чука на вратата , а шараните се събуждат от летаргия и започват да са все по активни . Времето все още е изключително променливо , с високи температурни амплитуди и активността и движението на шарана рязко се променя . Затова и често , повечето шаранджии попадат в капаните на пролетното променливо време . Техните тактитки изглеждат като чудесни идеи за този период на годината , но всъщност намаляват шанса за този толкова желан  удар .


Повечето шаранджии , през краткият период в който са преустановили посещение на водоемите , поради лошото време имат изградени нови стратегии и тактики за предстоящият шаранджийски сезон , някой от тях са се запасили и с нови количества и видове топчета за захранка и стръв . Това е и основната грешка , която се допуска при ранен пролетен риболов . В този период на годината трябва да залагаме изключително на стари и успешни тактики и добре позната стръв . 


Оставете риболовната ситуация да ви диктува , вашата стратегия и тактика . В този период на годината , все още шаранът не търси големи количества храна , те търсят топлина и комфорт . Монтажът на Zig-Rig и ярко оцветените примамки или обикновени единични легнали монтажи , могат да ви донесат необходимият успех .


опитайте се да локализирате местоположението на рибите , това най-често са по-плитките места на водоема , където водата бързо се загрява от пролетното слънце . Ако сте заложили на Zig-Rig монтаж , започнете от средна дълбочина и променяйте дълбочината на всеки час - два . Когато установите дълбочината , на която имате успех , нагласете всички въдици на тази дълбочина . Комплект FOX EDGES™ Zig Aligna™ е прекрасен избор за вашият монтаж . 


Страхотни резултати по това време дават продуктите на mainline - Mainline supa sweet ziggers , напоени със Supa Sweet Liquid . 


Наслука на всички шаранджии , ако ви е харесала статията , моля коментирайте и споделяйте !


 


Няма коментари:

Публикуване на коментар