#CARP #CARPFISHING #FISHING #BOILIES
Всеки един шаранджия , се старае така да презентира своята храна и стръв , че ако имаше възможност куката направо да попадне в устата на шарана с помощта на някаква магия .
Хората са измислили много уникални и усъвършенствани методи за перфектната презентация и перфектната работеща стръв. Най-доброто нещо е да доставите храна пълна с аминокиселини , защото тя се усвоява активно и по различен начин .
Съществуват различни ензими , който действат върху различните групи храни ,някой от които могат да бъдат набавени и да се използват във вашата храна , за да я направят ефективен хранителен източник и да я направи възможно най-привлекателна за шарана.
Възможностите за комбинации са неограничени и комбинациите са уникални и неповторими .
Протеини (трипсин , бромелаин PH 3-10, папаин , ацетилтирозин , актинидин ,финцин и др.)
Въглехидрати и нишесте - амилаза , бромелаин , диастаза.
Мазнини и масла (Липаза)
Млечни съставки - Лактаза
Бяла захар - желязна захароза
Малцови захари и зърнени храни - малтаза и диестаза
Диетични фибри - целулаза
Кристалните форми на трипсин , амилаза се използват от компаниите за създаване на топчета . Това са изключително важни ензими за храносмилането на шарана.
Дрождовите амилолитични ензими , намират приложение като естествени ензими .
Бетаина е тясно свързан с циатин и е един доказан атрактор. Използва се при направата на топчета в комбинация на много аминокиселини. Препоръчва се по един два грама на кг , въпреки че е далеч по-ефективно при по-високи дози.
Кристалната форма на бромелаина се използва като помощно средство , подпомагащо метаболизма . Той ефективно хидролизата най-разтвотините протеини , при PH 3-10 ,като казеин , хемоглобин , желатин , соев протеин , рибни и черупчести протеини и др.
Смесени със съставките на базовият микс , те постепенно намаляват структурата до каша , ако нивата са високи чаена лъжичка на кг е достатъчна за да започне ефектът .
След като топчетата са готови ги оставяме да изсъхнат и веднага се замразяват , в противен случай третираните с ензими топчета губят голяма част от своята уникална привлекателност . При направата на стръв с ензими , някой шаранджии ги държат в съд и температура 60 градуса , за да поддържат ензимите активни преди употребата. Резултатите от такава стръв може да бъде наистина уникален , стига да има достатъчно храна на петното . Държането на топло на топчетата спомага за биоактивната ферментация , като топчетата стават лепкави и придобиват аромат и отделят захари и алкохоли .
Съвремените топчета за шаран имат така наречения балансиран профил т.е. имат правилното съотношение на мазнини , въглехидрати и протеини , както и допълнителни витамини , минерали , соли и микроелементи .
Не забравяйте че шаранът има къс алкален хранителен тракт . Така че тези храни трябва да са в идеална лесносмилаема форма , която да отговори на нуждите му.
Няма коментари:
Публикуване на коментар