събота, 16 септември 2023 г.

Най-добрият Spod Mix за трофеен шаран

#CARP #CARPFISHING #TROPHYCARP #CARPANSWERS.COM #YANIMAR.COM

Присъединете се към Телеграм канала ни.

Станете част от нашата група във Facebook

Този Spod Mix за шаран, ще привлече шарани със всякакви размери и форми, ще ги накара да се хранят наистина настървено. Това настървено хранене на петното, определено ще привлече трофейните шарани, които седят и наблюдават отстрани какво се случва и рано или късно , ако има достатъчно храна, ще започне да се храни на петното.


След като започне да се храни шаранът, трябва да поддържате петното си, тъй като големите шарани изяждат големи количества храна, достигащи до 30% от собствената им маса. Никога не хвърляйте прекалено много храна в началото на вашата риболовна сесия, това е огромна грешка! Захранете и вижте какво ще се случи, ако шаранът започне да се храни, просто си поддържайте петното.


Как да си направим перфектният Spod Mix, който ще ни донесе така желаните трофейни шарани? 

1.Първоначално трябва да си приготвим конопеното семе, това може да видите в статията Тайната на перфектното конопено семе .

Вземете няколко кг коноп, накиснете го за 24 часа, преместете го в голям съд и след като заври го варите 10-15 минути, намалете котлона и оставете още 10 минути да покъкри докато почнат семената да се отварят, след което оставете настрана да се охлади.

Конопено семе за риболов


2.Добавете цели и натрошени топчета няколко шепи по ваша преценка , като може да използвате и Korda Круша за натрошаването на топчетата , тъй като крушата успява да натроши топчетата на фини трохи, за разлика от трошенето на ръка. Добавяне на това разнообразие от форми и големина , ще си гарантирате задържането на интереса на шарана.

3.Добавете сладка царевица за цвят, която ще привлече окото на шарана. Добавете консерва риба тон, шаранът е луд по риба тон и тя е задължителна за всеки Spod Mix. През лятото може да добавите риба тон в слънчогледово масло, през зимата риба тон в собствен сос, тъй като шаранът не се нуждае от допълнителната хранителна стойност на маслата, защото метаболизма му е много бавен. Добавете сол, за да подчертаете вкуса.


4.Винаги трябва да се добавя течен атрактор към сместа за да привлечем вниманието на големите шарани. Това ще добави допълнителен вкус, за да привлече шарана към вашето петно. Винаги имайте няколко течни атрактора и действайте според ситуацията. Гамата Атрактор Mainline Smart Liquid 250ml ще ви помогне за всяка една ситуация.


5.Добавете и смесени пелети в различни размери, ако няма много сом или плевелна риба. Добавянето на пелети с различни размери и различно време на разграждане, ще добави дълготрайност на вашият Spod Mix.Добавете малко Chilli Powder, за протеинови топчета за да подправите микса.



6. Незадължителните съставки, които могат да се добавят по желание на шаранджията са тигрови ядки, за които може да прочетете в статията.


Това е един уникален микс , който съдържа вкус, цвят , форма , размер , който ще привлекат всеки един шаран. Не забравяйте да започнете с малко количество храна, не допускайте грешката да прехраните рибата на петното. 

Запомнете, че винаги може да добавите, но не може да извадите!

Ако статията ви е харесала, моля споделяйте и коментирайте.

Статията достига до вас, благодарение на https://www.carpanswers.com/uk

Присъединете се към Телеграм канала ни.

Станете част от нашата група във Facebook

Няма коментари:

Публикуване на коментар