събота, 22 април 2023 г.

Използване на тигрови ядки при риболов на шаран

  #CARP #CARPFISHING #CARPTODAY.RU #TIGERNUTS #TROPHYCARP

Посетете нашият канал в телеграм канал, където ще намерите полезна информация, нови приятели и приятни моменти.

използването на тигрови ядки, през последните години у нас придобива все по-голяма популярност. Използва се както за стръв (самостоятелно или с Pop Up) така и за захранване. Преди години, ни бе трудно да си представим, че тигровите ядки ще станат толкова популярни и почти всички шаранджии, ще започнат да ги използват.


През 2017 година, на световното първенство, много от отборите използваха тигрови ядки в своята тактика. Тогава се зачудихме дали шараните у нас ще го обичат, взехме една торба тигрови ядки от Унгария и се оказа че на рибата и харесва! Оказа се че шаранът обожава тигрови ядки, но кое е толкова специалното?

Основната тайна е в неговият състав, който включва 54% мазнини, 19% протеин и 13% въглехидрат. Освен това съдържа захари, фибри, незаменими аминокиселини, витамини B , C и E, минерални елементи - калий, калций, магнезий и фосфор. Хранителната стойност от 609 Kcal е прекрасен вариант, шараните и амурите да растат бързо и да наддават на тегло.

MassiveBaits Tigers Marisco-150ml

Брашно Massive Baits Tigernuts Meal 1kg


Има доста варианта на приготвяне на тигрови ядки, но ние ще се спрем на един.

За 1 кг сухи тигрови ядки ни трябва около 500gr и преценяваме колко захар ще трябва да добавим. Ядките трябва да са измити хубаво, като по някога е достатъчно да се изплакнат два или три пъти, но понякога се налага около пет шест пъти. Водата трябва да остане чиста и се маха всичките боклуци.


измитите ядки се заливат със захар и се добавя вряща вода, като тя трябва да покрива ядките около 3-4 см. Разбърква се всичко добре и се поставя капак и така оставяме да престои за един ден. След това всичко се изсипва в тенджера и водата трябва да е 2-3 см над повърхността, ако е по-малко долейте. След като заври, готвите час и половина, до два часа, изключвате и оставате да изстине.

Понякога тигровите ядки стават сополиви и някой шаранджии изповядват теорията, че сополивите ядки са много по-ефективни, за мен не е точно така, но това го оставям на вас да прецените. 


Тигровият орех е прекрасно нещо и много хора го използват, но наличие само на орех на нашето петно няма да е достатъчно. Винаги добавяйте качествени топчета и пелети, използвайте различни добавки, които могат да накарат вашите ядки да изпъкнат. най-често това са Дип CCMoore Amino Blend 365 500ml което да ва страхотни резултати в сутрешните и обедни часове а в късният следобед използваме Mad carp baits - madstim.



Статията пристига при вас, благодарение на https://carptoday.ru/

Спонсорирано от магазин https://carpshop.ru/

Telegram channel - Carptoday.ru



Няма коментари:

Публикуване на коментар