събота, 23 септември 2023 г.

Дневен риболов на Рибарника

#CARP #CARPFISHING #TROPHYCARP #YANIMARCARP #PB #MASSIVEBAITS 

Присъединете се към Телеграм канала ни.

Станете част от нашата група във Facebook

Ето че отново решихме да се разходим и да глътнем малко свеж въздух с Тихомир. Идеята ни беше да направим една 48 ца някъде, предвид почивният ден в петък, но непредвидени обстоятелства, промениха плановете ни и се наложи в последният ден да отидем където и да е . В нашият регион язовирите са малко и резервации в последният ден, трудно се правят, тъй като масово всичко е заето, за това се наложи да изберем като дестинация Туристически комплекс Рибарбика.


В 5:30 потеглихме с Тихомир на язовира и 7 без 15 бяхме на язовира. Времето беше много добро, прогнозите бяха за вятър около 4-5 метра в секунда, като сутринта беше почти безветрие, идеално за да разпънем правилно въдиците си, атмосферното налягане беше 1016  hPa, температурата беше 18 градуса, като на обяд се очакваше да достигне около 33 градуса. Страхотен есенен ден.


Харесах точки на ловене и започнах да глася монтажите. На първата въдица заложих на монтаж snowman rig с топче Massive Baits Special Boilies Bio Calanus с pop up Bolsena Squid , на средната въдица заложих на D-rig монтаж с топче Massive Baits HOOKERZ Marisco, което последно време е причина за изваждането на доста трофейни риби, на дясната въдица заложих на обикновен монтаж с Bolsena Squid 18 mm



Като дистанции разположих въдиците на 70 , 80 и 90 метра от ляво надясно. Захраних с няколко ракети на въдиците и метнах по една шепа топчета с кобрата , като за нея ползвах Massive Baits Aller 90 Banan/Crab 18mm. Риболова започна по отличен начин за Тихомир, който още в 10:30 извади първата си риба на Hot Fish на Select Baits.


Не след дълго Тишо реализира още един удар, този път рибата излезе от 140 метра дистанция , като за стръв Тишо използваше Протеинови топчета Морски дарове. При мен към момента имаше само едно празно кълване. По обяд реализирах първият си удар , красив люспест шаран, който удари на Massive Baits HOOKERZ Marisco . Рибата излезе сравнително лесно, без да се бори и до последно не знаех колко е голяма.


След около час последва още един удар при Тихомир, този път рибата излезе на Bio Calanus .


Покрай шараните извадихме и по един сом около 3 4 кг в бързината.



Последва страхотен рън при мен, и започна борба. Рибата взимаше аванс и показваше че няма да се предаде лесно, но не след дълго се озова в кепа.



Рибата удари на 18 mm топче Bolsena Squid.В 15 и 30 започнахме да се приготвяме за тръгване и да сушим кеповете и слинговете. Изкарахме си страхотно, имаше доста емоции през този прекрасен есенен ден.



Няма коментари:

Публикуване на коментар