понеделник, 3 януари 2022 г.

Откриване на сезон 2022

 #CARP #CARPFISHING #YANIMARCARP #MASSIVEBAITS #TROPHYCARP #BOZVELYLAKE

Здравейте , Коледните и новогодишни празници приключиха , а времето за този период на годината беше повече от добро . Аз и моят приятел Тишо , решихме да се възползваме от хубавото време и на 03.01.22, запазихме два сектора на стената на язовир Бозвелийско .


Пристигнахме в 7:00 часа на язовира , температурата беше 0 градуса по Целзий и имаше лека мъгла . Разтоварихме багажа и започнахме да разпъваме въдиците . На първата въдица заложих на обикновен монтаж 20 mm с топче hot fish 24 mm , на втората заложих на ronnie rig с pop up Pineapple-N-Butyric 14 mm





На третата въдица заложих на монтаж korda ready rig с топче SK 30 .


Риболова започна доста добре за нас , въпреки очакванията за тегаво риболов , по това време на годината . В 8:30 часа Тишо изкара първата риба за деня , красив люспак около 9.00 кг . Рибата удари на топче Bolsena Squid на обикновен монтаж.


В 11:00 часа , Тишо извади още един люспак около 8 кг , отново на обикновен монтаж с топче Bolsena squid .


Аз до обяд нямах никакви удари и реших да презаредя въдиците , в търсене на първата риба за 2022 година . В 14:45 имах добър рън на обикновен монтаж с hot fish , след около 10 минутна борба с рибата , успях да я докарам до брега и точно преди да я кепнем , се откачи . Рибата беше около 10 12 кг , за съжаление явно не е била моята риба . 


В 15:00 часа , докато си пиех следобедният чай , слънцето изгря и на моите въдици . Станцията сигнализира за удар и затичах към въдиците . Ударът беше на монтаж ronnie rig с жълт pop up на Massive baits - pineapple - butyric 14 mm . След около 10 минутна борба рибата се оказа в кепа . Страхотен люспест шаран , който направи добра борба предвид студеното зимно време .





Така и завърши старта на моят риболовен сезон 2022 , за този етап на годината съм изключително доволен . Ако ви е харесала статията , моля споделяйте и коментирайте .


Няма коментари:

Публикуване на коментар