понеделник, 5 юли 2021 г.

Летни шарани на рибарника

 #CARPFISHING #CARP #TROPHYCARP #RIBARNIKA

#CPK #MASSIVEBAITS #HOTFISH

Дойде време за платеният годишен отпуск и реших да планувам своя риболов . Времето беше супер променливо с доста гръмотевични бури и дъждове , а през деня жеги до 30 градуса . Общо взето времето не ми позволи да направя това , което беше в главата ми . При първият прозорец за хубаво време , запалих колата и газ към Туристически комплекс рибарника с моят приятел Петър . 


7:00 часа бях на язовира и започнах да разпъвам . На първата въдица заложиха CPK krill 20 mm , на втората заложих на hot fish 20 mm с монтаж D-Rig , а на третата заложих на snow man rig 20 mm с Omega fish и 15 mm pop up CC MOORE бял . За захранване използвах новите топчета на Massivebaits Hot Fish .


В 9:30 имах първи удар на CPK Krill , един красив люспест шаран около 7 8 кг , който се беше забил право в десятката .


В 10 часа колегата Петър имаше брутален рън на 20 mm легнало топче . Рибата още при засичане започна да взема аванс и направи страхотна борба и така 4 5 пъти . След около 20 минути борба , той успя да я докара до около 15 метра от брега , но за съжаление скъса основната линия и видяхме единствено опашката която плясна за сбогом .


В 10:30 Петър се реваншира и изкара един шаран , люспак около 10 кг . Отново борбата беше страхотна , но този път успяхме да го заковем .


Последва удар при мен на Snowman rig , но за съжаление не се закачи . Петър и той имаше удар , но и при него се откачи за съжаление. Презаредихме въдиците и останахме да чакаме следващите рънове . И работата стана гол след гол .



И пак рън след рън ....







Последваха много рънове , много извадени риби и няколко изтървани за наше съжаление. Тактиката ни се оказа успешна и рибите се държаха на петната ни . Монтажите бяха точните и безупречни , като ковяха право в десятката .


И още рънове и още риби ...



И за пореден път рън ...



И така завърши нашето риболовно приключение . С много риби , двойни рънове , откачени риби и една скъсана линия .



Няма коментари:

Публикуване на коментар