събота, 9 април 2022 г.

В търсене на трофейни шарани

 #CARP #CARPFISHING #TROPHYCARP #BOZVELYLAKE #MASSIVEBAITS #CARP22 #YANIMARCARP

Ето че дойде момента да плануваме следващият риболов . Времето през уикенда имаше всякакви предпоставки за един приятен риболовен излет с добра компания . Решихме да посетим така добре познатият язовир Бозвелийско , като запазихме от 17 до 21 сектор на стената . 


Прогнозата за времето беше повече от добра с температури по обяд до 25 градуса и вятър около 3 4 метра в секунда с пориви до 5 6 метра в секунда . Атмосферното налягане беше 1008 HPa и падаше постепенно през деня .


В 6 сутринта бяхме на язовира и се запътихме към секторите . Започнахме да разпъваме въдиците . На първата въдица заложих на монтаж Krill 18 mm, на втората заложих на монтаж с 20 mm топче meat&fish на Select Baits и Pop up слива мида на carp22 , на третата заложих на монтаж Ronnie rig с 15 mm Pineapple N Butyric pop up



До обяд нямаше почти никаква активност на язовира , рибата беше мудна и не взимаше . Реших да променя малко тактиката .


Вече беше 16:00 часа и надеждата леко по-леко започна да ни напуска , когато станцията сигнализира рън . Затичах се към въдиците и засякох рибата . След около 10 минути борба се оказа красив люспест шаран с тегло 11 500 кг .



Рибата удари на монтаж снежен човек с 20mm топче и pop up carp 22 Слива и мида .


Така и завърши нашият риболов , само с една извадена риба , но на фона на ниската активност , не мога да се оплача . Ако статията ви е харесала моля споделяйте и коментирайте .




Няма коментари:

Публикуване на коментар