четвъртък, 24 март 2022 г.

Дневен риболов на Туристически комплекс рибарника

 #CARP #CARPFISHING #TROPHYCARP #YANIMARCARP #MASSIVEBAITS #KRILL #CARP22 #PINNEAPPLE #N-BUTYRICO

Отново сме на вода , аз и моят приятел Симо . Решихме да се възползваме от хубавото време и да посетим "Туристически комплекс рибарника "


Прогнозата за времето беше добра с вятър между 2 и 6 метра в секунда , запад - северозапад и температури до над 15 градуса . Атмосферното налягане беше 1026 hPa и прогнозата беше да намалява до към 1020 hPa .


Информацията за активността на рибата , която получихме от управата на водоема , не беше много добра . Не се забелязваше никаква активност на рибата , водата беше още студена и се надявахме да се стопли по обяд и да се размърда малко рибата . Харесах си точки на ловене , като дистанцията беше между 70 и 90 метра .

На първата въдица заложих на монтаж D-rig с 20 mm топче Complex t , като използвах добавка Mainline Smart Liquid-250ml с аромат Cell , на втората заложих на обикновен  монтаж с 18 mm топче Pineapple на Massivebaits , на трета заложих на монтаж , снежен човек с топче Massivebaits Krill 18 mm и с pop up Nash citruz 15 mm.



До обяд нямахме никакво пипане и двамата , рибата беше неактивна и не се виждаше движение по язовира. По обяд след като презаредихме въдиците се забеляза слаба активност на рибата , което ни обнадежди .


Направих още един снежен човек с 18 mm топче Krill на Massivebaits и  Pop up 14 mm plum & mussel на фирма carp 22 .



Малко преди да си тръгнем имах удар на snowman Rig 18 mm крил на Massivebaits и pop up 14 mm слива и мида на carp 22 . Рибата се оказа доста борбена и взимаше яко аванс . След около 15 минути борба в кепа се оказа един страхотен люспест шаран , който осмисли целият риболов .




Така и приключи нашият риболов , за съжаление рибата не беше от най-активните , но пък си изкарахме страхотно . Ако ви е харесала статията , моля споделяйте и коментирайте .



Няма коментари:

Публикуване на коментар