четвъртък, 17 март 2022 г.

Wassim Saifi и компания на Rainbow lake

 #CARP #CARPFISHING #TROPHYCARP #RAINBOWLAKE #CARPDAYS #CARPFEVER #RIDGEMONKEY

Wassim Saifi и компания споделят своят старт на сезона на Rainbow Lake във франция , в търсене и преследване на следващата уникална риба . 


След 7 месечна почивка от риболова се случи така ,че първия риболов за годината се оказа Рейнбоу.

Поради прегрупиране в последния момент Тони се оказа сам за дългоочакваната си дата за която беше излял кофи сълзи пред Паскал преди години 😂

Речено сторено ,пътувам! 

Тони долетя от ЮК, натоварихме и тримата с Иван -стар приятел на Тони от Варна поехме по безкрайния път до езерото.

 30 часа и 2500км по-късно бяхме там в петък следобед , защото от управата на езерото ни бяха потвърдили , че ще бъдем допуснати до сектора си предната вечер.

 Без да мислим много много поздравихме домакините и на задни гуми стигнахме до сектора където за минути “циганията” беше декомпресирана от буса и вдигната в целия си блясък на сектора.

Идеята беше да хапнем ,наспим и на сутринта в събота да влезем с двете лодки , да разгледаме и да позиционираме всички пръчки.

 Да ама сърце не трае…7 месеца суша и най-накрая бях на вода , как да си легна без да вкарам поне една пръчка 🙂
И понеже “сам човек не е за никъде” ,така и с една пръчка не си за никъде , та пръчките трябваше да са две.
 С една ръка заръфал сух хляб с другата зареждащ и връзващ монтажи ,само след час успях да вкарам две бързи нощни биячки .



 Не след дълго в просъница чух най-прекрасния звук на Рейнбоу ❤️ !
Сирената приписка несигурно ,след което започна да “нервничи” жестоко ,защото пръчката искаше да отива във водата ,но държача беше заключен и възпираше това пътешествие.
 Късо суетене да се намеря из завивките и пръчката ми беше в ръцете, а отсреща … закачка (или поне така ми се стори в първия момент докато осъзная че това всъщност е тежка риба).
След малко в кепа легна гол огромен шаран който ми спря часовника!
Дали така не се подобряват рекорди?
7 месеца гониш задачи ,правиш един риболов и превърташ играта, а не с по 100 вечери гонейки рибите непрекъснато ??😂🤦🏽
 Кантар ,теглилка ,тринога и да! Нов личен рекорд!
Щастие ,първа риба и то каква! Е сега ги попиляхме !



Да ама не ,въпреки перфектната подготовка ,5дни седяхме без втори удар , без дори индикация ,че пред нас има нещо различно от вода.
И така до 5тия ден когато издърпахме най-лявата ми пръчка косо на брега на едно твърдо местенце ,което с Тони бяхме набарали още първия ден при разглеждането.
Монтажа се позиционира там ,а Тони го наръси от брега.
Само 20 часа по-късно докато обядвахме последва типичен Рейнбоуски удар.
Докато наблюдавах видях как пръчката се отпусна назад и за секунда направи обратно движение опитвайки се да докосне водата 🙉
Засякох рибата ,а тя се опита да ме вземе с нея в секундите преди да се осъзная какво се случва.
Тони скочи в гащеризона ,подадох пръчката и след сериозна борба рибата беше кепната ,а Тони спря да приема и предава 😂
Нов личен рекорд за гол шаран и за него!



Пръчката обратно там ,наръсване от брега и ново чакане.
 Да обаче този път ни изненада третата пръчка която беше позиционирана под едно надвиснало дърво във водата.
 Супер борбен люспак ме държа в лодката около 15мин след което се предаде и легна в кепа за да позира за една бърза снимка на брега.



На следващия ден който за нас беше и последен точно на обяд като по часовник докато обядвахме първата пръчка до брега ,която с Тони работихме усилено направи повторение и по абсолютно същия начин искаше да счупи пръчката на две или да я взема със все колчетата 😀  Този път рибата извади Иван и така в актива записахме 4та риба.  До сутринта обаче имаше още време и последната дума беше на десните пръчки ,които стояха като мъртъвци цяла седмица. Една от тях която беше в отворени води върху едно плато потегли тежко и след сериозна борба в слинга лежеше поредния люспак който изглеждаше като най-голяма риба , но само половин килограм го раздели от първата ни и най-голяма риба ….  



Така всичко приключи и щастливи с 3 PBs забихме път към вкъщи в очакване на следващото приключение , което е съвсем скоро 🙂   пп: на който не му се чете , скоро ще се опитаме да сглобим и някоя минутка картинки в Carp Days канала ни в Youtube, така че събскрайб и заредете пуканки от супермаркета 🙂  



За повече информация , може да прегледате следното видео .




Няма коментари:

Публикуване на коментар