събота, 5 март 2022 г.

Пролетни тактики за риболов на Шаран - Рик Голдър

 #CARP #CARPFISHING #SPRINGCARP #GARDNER #RICKGOLDER

Пролетта е времето на годината , което ние шаранджиите очакваме с най-голямо нетърпение . Дните стават все по-дълги , а нощите все по-приятни , за разлика от тези през зимата , но също така , пролетта е времето , когато може да уловите по-лесно дългоочакваният трофей . По това време на годината шараните са много по-видими и се показват доста често , спрямо останалият период на годината , но това не пречи да се допускат редица грешки .


Най-честата грешка , която шаранджиите допускат е с прехранването на рибата , като мислят че рибата се е събудила от летаргия и търси усилено храна . Въпроса е колко храна ни трябва , за да накара рибата да спре и да се храни или единична стръв с PVA са един чудесен подход по това време на годината ? Всичко това зависи колко активна е рибата в момента . 


Важен фактор е да умеете да предвиждате пътя на рибата в даден момент и да успеете да позиционирате стръвта си на мястото преди да са пристигнали рибите . Често много шаранджии наблюдават с часове пътят на рибата , но това наистина е умение , което много малко шаранджии са усвоили . Рибите рядко прекарват цялата вечер в укритията си , така че търсете маршрута по който вечер излизат и сутрин се прибират . 


Често използвам през периода април - май , различни по цветове Pop Up , които наистина ми дават резултат . Стандартното топче с което ловя с Essential B5 , е топче с червени рибни брашна и съответно червен цвят и ми даде добри резултати в комбинация с розов или оранжев Pop Up . Бледорозов Pop Up работи наистина добре , дори и в чисти води , където би изглеждал неестествено . 


По това време на годината , трябва да се обръща и внимание на цялата линия , която трябва да е фина и дискретна . Пролетно време , водите са най-бистри и наистина трябва да се внимава с неща които ще изглеждат неестествено във водата . 


Обичам по това време на годината да работя с флуорокарбон , като за прикрепяне на монтажа към дъното използвам Link-sinkers .

https://gardnertackle.co.uk

Няма коментари:

Публикуване на коментар