неделя, 12 февруари 2023 г.

Опасни ли са пелетите за шарана?

 #CARP #CARPFISHING #TROPHYCARP #PELLETS

Заповядайте в телеграм канала ни

Пелетите са забранени! Не използвайте пелети през зимата! Пелетите убиват шарана! Пелетите запечатват водната повърхност!


И четирите твърдения по-горе, могат да бъдат класифицирани като верни. Най-големият проблем е думата "Пелета" , която е създала толкова много проблеми, в много язовири. Пелетите представляват храна, пресована под огромно налягане и след това изсушена. Някой пелети, могат да бъдат наистина опасни, но има и такива които могат да бъдат полезни за обитателите на водоемите.

Пелетите могат да се разделят на четири основни вида.


1.ПЕЛЕТИ ЗА ХРАНА НА ЖИВОТНИ

Пелетите са един удобен начин на съхраняване на храна и са толкова лесни за хранене, че повечето хора в индустрията за оглеждане на животни, птици или риба, разчитат на тяхното удобство и състав. Много от пелетите за хранене на животни, могат да бъдат използвани и като стръв за улавяне на шаран. Повечето от тях са с ниско съдържание на масло, което ги прави една добра стръв през зимният период. Пелетите като коноп, CSL, меласа и разновидност на зърнена основа, могат да се използват като полезна храна за захранване, като няма да навредят на рибата.


2.РИБНИ ПЕЛЕТИ

На пазара съществуват много разновидности на рибни пелети, като те се отличават с богато съдържание на протеин. Повечето шарани ги обожават, но не забравяйте, че на определени места шаранът се храни само с това което му се предложи, а на други, шаранът е свикнал с определени храни и е възможно да добави към диетата си само малко кръвни червей или няколко малки охлювчета.

3.ПЪСТЪРВА И КАМБАЛА/ПЕЛЕТИ С ВИСОКО СЪДЪРЖАНИЕ НА МАСЛО

Най-общо казано това са пелетите, които е възможно да навредят на рибите и причиняват проблеми в много води. Те са с изключително високо съдържание на мазнини и са може би едни от най-използваните и е възможно да създадат проблеми, ако много риболовци ги използват или конкретен рибар ги използва в огромни количества. Диета с високо съдържание на мазнини не носи полза на нито едно живо същество, за това е много важно да предложим по-здравословна храна на шарана, вместо да се опитаме да хванем колкото се може повече риби. Огромно количество от тези пелети, образува тънък филм на повърхността на водата, което може да се окаже фатално за рибата, тъй като тя се нуждае от кислорода на повърхността. Ето защо е трудно да се запази рибата в тесен и дълбок аквариум, вместо в плитък и широк такъв. Такъв тип пелети трябва да се избягват особено през зимните месеци.


4.ПЕЛЕТИ СЪЗДАДЕНИ СПЕЦИАЛНО ЗА РИБОЛОВЕЦА

Всяка компания произвеждаща пелети има своята малка тайна, относно състава на пелетите, които произвежда. Единствено мога да гарантирам за състава на нашите пелети https://www.questbaits.com/ . След като сте прекарали 25 години зад щанда на магазин за риболовни принадлежности, сте склонни да усетите, какво предлагат повечето компании и каква е идеята на определени продукти. Със сигурност изглежда, че повечето пелети са създадени и напръскани със цвят и аромат, но това не е точно така. исках пелета, която да пасва идеално на моята стръв, пелета която се превърне набързо в супа, вместо да лежи с години. Исках пелети , които да насърчат храненето с топчета, а не заместител на тях. Не исках евтини пелети, на базата на пшеничен зародиш и просто да ги напръскам с аромат, за да се опитам да убеждавам рибите, че са част от хранителната верига. 

Пелетите с "максимално действие" , както ги нарекох , които създадох са направени от абсолютно същите съставки и аромати, както топчетата , без яйцата, идеално пасват на моята стратегия за захранване и съм сигурен във тяхното действие.

на някой водоеми е забранено храненето с пелети, което не е абсолютно правилно, с изключение на пелетите с високо съдържание на масло, които наистина могат да бъдат опасни за рибата и водоемите.

Информацията достига до вас благодарение на - https://blog.anglinglines.com

https://www.questbaits.com/

Няма коментари:

Публикуване на коментар