събота, 4 март 2023 г.

Маркер въдица

 #CARP #CARPFISHING #MARKERRODS #KORDA

Заповядайте в телеграм канала ни.

Маркерната въдица може да бъде един много силен коз при вашият риболовен излет, нейната цел е също като тази на търсачката, да ви даде представа какво се крие под повърхността на водоема, да определите дълбочината и възможните местонахождения на рибата.


Ползването на маркер, обикновено е практика на успешните шаранджии, ако искате да хванете големи риби, първо ще трябва да ги намерите и ще трябва да се постараете. намиране на дупки, чакълени решетки, мидени полета, петна от плевели и т.н. всичко това може да ви помогне за изграждане на картина на дъното на водоема, на който ловите.


Има определени характеристики, които рибите ще намират за привлекателни и определени зони от дъното на водоема, които е бъдат редовни зони за хранене или "горещи точки" за рибата. Петно сред плевелите, плато , граница между тиня и чакъл, дупки и т.н. могат да бъдат безопасен маршрут за придвижване на рибата. В студено време, западният бряг може да бъде добър избор за патрулиране на рибата, поради по-бързото затопляне на водата при изгряване на слънцето. Има безброй причини, рибата да избира определени маршрути и ако ние успеем да ги предвидим, ще имаме със сигурност успех. 

Маркерната въдица е специално проектирана въдица с дължина минимум 12ft и има чувствителен връх , с помощта на който може да се определи какво е дъното. Препоръчва се добра плувка за маркер и минимум 3oz олово. 

Това е един добър вариант - Маркер комплект Korda SLR Marker Float Kit 


Важно е при използване на маркерна въдица да успеем да дешифрираме какво е дъното, информацията която получаваме от първа ръка, играе важна  роля за успешният риболов. При попадане на маркера в тиня, оловото се забива в нея и трудно излиза, при теглене на оловото към нас ще се образува съпротивление, когато е върху кал или глина, съпротивлението ще бъде по-малко.  При риболов в тиня, намалявам една идея тежестта на оловото и използвам малко по-тъпи такива. През лятото държа стръвта над тинята, но зимата често ловя в тиня, защото рибата често търси червей.


На места покрити с камъни, оловото ще подскача и ще придаде вибрациите на върха на маркера, съпротивлението ще е доста по-малко спрямо тинята. На местата покрити с плевели съпротивлението ще е голямо и често може да има плевели върху тежестта.

Използването на маркер въдица е ключа към успеха на шаранджийският риболов , ако статията ви е харесала, моля споделяйте и коментирайте.

Тази статия стига до вас, благодарение на:

https://americancarpsociety.com

https://catcher.fish/

https://www.baitboatworld.co.uk/drones-for-fishing

https://www.thefriendlyfisherman.co.uk/

https://www.carpology.net/

Няма коментари:

Публикуване на коментар