неделя, 3 март 2024 г.

Каква течност да използваме през пролетта?

 #CARP #CARPFISHING #TROPHYCARP #CCMOORE #YANIMARCARP

Присъединете се към Телеграм канала ни.

Станете част от нашата група във Facebook

Последвайте ни в instagram

Течните добавки, могат да играят огромна роля при риболова и често помагат за бързото кълване, особено през пролетниоте месеци, но изборът на правилният тип течност за съответната ситуация, определено е ключов момент, в който увеличавате шанс за кълването. Напомпането на вашата захранка със течности, може да провокира рибата да се храни, дори да не е гладна и да не търси храна.

Вносител на CC MOORE за България - https://yanimar-carp.com/


В днесшно време има голямо разнообразие от течности, с различен вискозитет. Когато стане въпрос за течна добавка, помислете върху какво ще я добавяте, ако ще за;ивате топчета и искате бавно освобождаване, изборът на по-рядка течност е от ключово значение. Важно е да се остави заливката да подейства за 24 часа върху топчетата, като е хубаво периодично да се разбърква, за да може течността да проникне равномерно във всички топчета. Този начин ще ви гарантира, бавно освобождаване, за дълъг период от време. 


Ако искате мигновенно отдаване, използвайте гъста течност от типа на CCMoore Roasted Nut Compound 500ml , която бързо ще се разгради и ще даде много по-мощно освобождаване на хранителни сигнали. Хубавото на използването на гъсти течности, е че може да ги разредите с вода. Добавянето на малко количество топла вода, ще позволи намаляване на плътността на течността и по-лесно ще може да попие в захранката.



Маслата са една деликатна тема, особено в по-студена вода, доста шаранджии няма да ги използват в студено време, но ако използвате правилните масла за студените периоди на годината, може да увеличите шансовете си за успех. Когато температурата на водата падне под 10 градуса по Целзий, избягвайте рибеното масло във високи дози, защото то ще запечата вашата храна и ще я втвърди, когато влезне в студената вода. Метаболизма на шарана е забавен и ще му отнеме доста време за усвояване на тези масла и ще намали времето на хранене.


Идеалното масло за студена вода е Конопеното масло , която е една чудесна добавка за използване, през цялото време на годината, като може да се използва за заливане на храна, инжектиране в PVA торбички и ще получите петно на мястото , което след това ще избледнее, когато цялата стръв се утаи, когато рибата се храни на петното ви, част от маслата ще се освободят и ще ви дадат визуална индикация, че имате риба на петното, която се храни.



Включването на конопено масло, може да помогне за привличането на рибата на петното ви , тъй като маслата започват да работят в горната част на водният стълб и има шанса да привлече плуващи риби в горната част на водният стълб и да я накара да провери какво се случва на петното ви. Така че дори рибата да няма желание за хранене, конопеното масло, може да я провокира да го направи.


Когато накисвате храната, опитайте да използвате течност, която допълва храната, независимо да ли става въпрос за топчета, пелети, PVA торбички и други. Примерно ако използвате Пелети CC Moore Pacific Tuna използвайте течност от същата серия CCMoore Pacific Tuna Bait Booster 500ml или CC Moore Hot Chorizo Compound 500ml, но ако използвате Пелети CCMoore Live System използвайте нещо много по-сладко като CC Moore Liquid Marine Amino 365 500ml . Използване на правилната течност, ще увеличи шанса ви за удар.



Използването на течности за стръв също може да увеличи шанса ви за удар и да направи вашата стръв да се отличава от тази на тълпата. Понякога шаранджиите допускат грешки, особено при използването на Pop Up и заливането му със течности. За засилване на атрактивността на Pop Up се използват специални бустер течности, който са с много малка плътност, но изключително остра миризма. Тези усилватели за стръв проникват по-лесно в стръвта и гарантират силно освобождаване за дълъг период от време.


С по-гъста течност, стръвта ще попие съвсем малко в горният слой и ще повлияе на плаваемостта на стръвта. Течностите за засилване на атрактивността на стръвта са с неутрално PH и наистина може да накара шарана да предпочите вашата стръв. CCMoore Live System Hookbait Booster определено може да накара шарана да ви предпочита.

Вносител на CC MOORE за България - https://yanimar-carp.com/

Статията достига до вас, благодарение на https://ccmoore.com/ , ако ви е харесала, моля споделяйте и коментирайте. 

Присъединете се към Телеграм канала ни.

Станете част от нашата група във Facebook

Последвайте ни в instagram

Няма коментари:

Публикуване на коментар