събота, 4 септември 2021 г.

Slip-D Rig Ronnie Claw

 #CARP #CARPFISHING #RONNIECLAW #SLIP-DRIG #TROPHYCARP 

Ronnie Rig е един фантастичн монтаж , който презентира по перфектен начин стръвта . Той е лесен за направа и минимизира до минимум оплитанията . 


Slip D Ronnie CLAW е модифициран монтаж , който използвам в 70% от риболовните сесии , които правя и за това се старая да е направен перфектно , особено в ситуации , когато има и други шаранджии ловящи на Ronnie Rig .Шаранът с времето се научава да разпознава различните монтажи , това е и причината за честата промяна на монтажите , те се адаптират и променят , за да бъдат по-добри и по-трудни за разбирането на шараните .  



За направата на Slip-D използвах повод Nash Armourlink . Опитах доста продукти , но се спрях на NASH Armourlink , който не е толкова гъвкав колкото другите материали , което спомага за минимизирането на уплитанията и доброто рестартиране на монтажа .


В началото на създаване на монтажа се използваше основно кука с изместен център на тежеста , но след пускането на куките на NASH Claw , започнах да използвам точно тази кука за направа на монтажа , тъй като имаше по-широк ъгъл на действие и ковеше по-лесно шараните . 


За монтиране на стръвта се използва стандартен Nash Plastic Swivel Bait Screw или Винт с резба PB Products . Не обичам да използвам конец , защото шарана може да надуши изгорелите краища на конеца (това по-скоро е параноя !)








За термосвиваема тръбичка използвам shrink tube PB products , тука важно е материала да не става много твърд да се чупи , или да остава мек и да променя формата си . 



Ако статията ви е харесала и желаете да ме подкрепите , моля споделяйте и коментирайте !



Няма коментари:

Публикуване на коментар