вторник, 3 май 2022 г.

48 часов риболов на язовир Осенец , обл.Разград

 #CARP #CARPFISHING #TROPHYCARP #OSENECLAKE 

Светослав Караиванов разказва на бързо за един пробен риболов преди отварянето на язовир Осенец


Застъпване в събота по обяд. Разпъване на цирка и почване на проверка на сектора с лодките. Сонарите показаха праг на 50 метра пред нас и от там до отсрещният бряг(190 метра) тепсия 2.2 метра дълбочина. 

Аз стартирах с една въдица на близкият праг, една на 120 метра и една на отсрещният праг на 198 метра. Другите колеги( 4 стойки бяхме) започнаха по подобен начин. Риболова тръгна леко вяло с риби в диапазона 2-7 кг без значение от дистанция и стръв. Към 18 часът обаче нещата коренно се промениха, като взеха да влизат риби 10+.

Колегата Teodor Hristov, който играеше от ръка на близкият праг го отнесе зверски рън и след доста хубава борба риба 18+ се озова в кепа. 

Той си тръгна при свечеряване, а ние променихме тактиката, като дръпнахме всички петна на дистанция между 60 и 70 метра, където почнахме да ловим на ръка. Риболова продължи до към 04 часът когато след поредица от удари на риби от 12 до 15 кг решихме две от стойките да извадим въдиците за да поспим поне малко! 


Към 8:30 станахме изпихме по едно кафе и подновихме риболова на късата дистанция, като цял ден се вадиха риби на близката дистанция в диапазона 3-10 кг. Към 16 часът времето рязко захладня и рибите 10+ пак бяха пред нас, като колегата вляво от мен направи серия от няколко риби между 12 и 18 кг.






 Ние извадихме по някоя друга риба в този диапазон също. Към 19 часът извадихме част от въдиците за да може да сготвим и да хапнем. Продължихме с риболова след това, но скоро извадихме въдиците на двете стойки извън водата за да поспим! Сутринта докато събирахме хвърлихме за 2-3 часа и отново се извадиха няколко риби в диапазона 5-10 кг! Така и приключихме.

П.С. Аз със риби не се снимах по причини, че в мен риба 10 кг изглеждала, како зарибител(думи на собственика 😂😂)

Имахме и 4 късания на плетеният повод от големи риби.

Извод: Ако бяхме решили да правим ударен риболов щеше да стане мазало, а ние и така бяхме пребити последният ден! Невероятен язовир, на който скоро всички ще могат да се насладят!



Няма коментари:

Публикуване на коментар