петък, 6 май 2022 г.

Дневен риболов на язовир Бозвелийско

 #CARP #CARPFISHING #BOZVELILAKE #TROPHYCARP #MASSIVEBAITS #CARP22 #YANIMARCARP 

Ето че дойде времето отново да плануваме риболов . Решихме да запазим няколко сектора на язовир Бозвелийско . Времето беше повече от приятно , въпреки че сутринта температурата беше около нулата .


В 6:00 часа пристигнахме на язовира и се запътихме към секторите . Харесах си точки за ловене и започнах да приготвям въдиците . Захраних с кобрата и зачаках първата риба за деня .



За захранване използвах eco boilies Hot Fish , предоставени от https://yanimar-carp.com/ За стръв използвах продуктите на Massivebaits , като на първа въдица заложих на монтаж snowman rig с топче Krill 18 mm и pop up Krill Spice 14 mm.


На втората въдица сложих Ronnie rig с pop up Pineapple N Butyric , на третата въдица заложих на обикновен монтаж с топче Top shelf pineapple .

В 7:00 часа всички въдици бяха вече във водата в очакване на първите риби .


В 9:30 беше първият удар на колегата Тихомир , като веднага последва и втори удар . Рибите бяха изключително борбени , но след около 15 минути борба се озоваха в кепа . Успяхме да извадим два красиви люспести шарана с тегло 14 и 13 кг . Единият удари на топче Krill на Massivebaits , а другият на top shelf pineapple също на Massivebaits .




В 10:30 имах страхотен удар на ананас на Massive baits . След страхотна борба , в кепа се оказа красив , жълт , люспест шаран 10 кг .


12:00 часа Андро разписа и той с поредният люспак , който удари на монтаж с легнало топче Халибут и Франкфуртер , рибата беше с големина около 8 кг .



Риболовът вървеше изключително тегаво на целият язовир . Не се чуваха сигнализатори никъде . Да края на деня нямахме други кълванета , но все пак успяхме да излъжем някой друга риба .




Няма коментари:

Публикуване на коментар