вторник, 12 юли 2022 г.

24 часов риболов на язовир Бозвелийско

 #CARPFISHING #TROPHYCARP #FISHING #CARP #MASSIVEBAITS #YANIMARCARP #CARP22 

Моят приятел Калоян, който наскоро се прибра в България, беше запазил 23 сектор на язовир Бозвелийско. Реших да се възползвам от хубавото време и да се включа с него. Времето беше динамично с високо атмосферни налягане и температури до 30 градуса. 

В 18:30 бяхме на язовира и започнахме да разтоварваме багажа. След като си харесах място за ловене с маркера, започнах да разпъваме въдиците .


На първата въдица заложих на монтаж Snowman rig с 20mm топче и Pop up 14mm червени раци .


На втората въдица заложих отново на монтаж Snowman Rig с 20mm топче, но този път сложих 14mm pop up гигантски рак 

.

На третата въдица заложих на монтаж Ronnie Rig с Pop up 14mm Krill .


Информацията, която събрахме при пристигане на водоема и преди това не беше никак добра . Активността на шарана беше нулева, колегите по 24 часа нямаха пипане, активността на  състезанието през уикенда е клоняла към нула.за това и преобладаваха толкова много pop up при презентацията ми на стръвта, разчитах че рибата ще вземе от любопитство.


Калоян също подходи страшно внимателно към риболова . За наше съжаление, на язовира нямаше никаква индикация за активност на рибата. До вечерта нямахме никакви удари и започнахме да стягаме масата.


Презаредихме  въдиците в очакване на вечерни кълванета , дозахранихме местата и се наслаждавахме на приятната и спокойна вечер .


За съжаление цяла вечер нямахме удар, положителното в цялата ситуация беше това, че успяхме да се наспим. Сутринта в 5:30 презаредихме въдиците и започнахме да обмисляме тактиката, която да ни отърве от капото .


Извадих маркера и си харесах едно местенце където да метна едната въдица на Зиг риг. Дълбочината беше 3,5 метра , като започнах да търся рибата от 50 см под повърхността надолу .


Променях дълбочината през 30 минути, като дохраних с две ракети захранка за Зиг риг . Достигнах до Зиг с размер 60 см , но така и нямах успех и на таи въдица . Целият язовир беше потънал в тишина и не се чуваха сигнализатори, въпреки че беше пълен на 70%. Останаха само приятните спомени от времето прекарано въздух сред природата.


Ако статията ви е харесала, моля споделяйте и коментирайте .







Няма коментари:

Публикуване на коментар