събота, 9 юли 2022 г.

Бърз дневен риболов

 #CARP #CARPFISHING #TROPHYCARP #YANIMARCARP #CARP22 #MASSIVEBAITS

Отново сме на добре познатият язовир, аз и моят приятел Светльо, решихме да посетим Язовир Бозвелийско , като всичко стана инцидентно и без подготовка . Идеята беше Светльо да тества новият си фидер и да наскубе малко таранки.


В 6:00 часа бяхме на язовира и се отправихме към секторите . Язовирът беше пълен, застанахме на стената на 1 сектор. Светльо застана дясна стойка и започна да си наглася Power feeder, аз застанах отляво и започнах да разпъваме шаранджийките . 



На лявата въдица заложих на монтаж Ronnie Rig с  Pop up Citrus Pearl 14 mm , посредата сложих Blowback Rig монтаж с 24 mm топче Hot fish на select baits и на дясната въдица сложих монтаж Snowman Rig с 20mm топче и Pop up слива и мида .




В 8 часа имах пропищяване на единият сигнализатор с монтаж Ronnie Rig citrus pearl , но не се закачи . За захранване използвах 20 mm топчета пикантна праскова на CARP22 , които внасях с кобрата . Времето беше доста мъгливо с вятър 1 метър в секунда . В 9:00 часа слънцето все още не беше се показало зад гъстата мъгла .


До 12:00 часа нямах кълванета и се наложи да сменя малко тактиката . Направих един Зиг риг 120 см и един 150 см . Първоначално стартирах на 60 см под повърхността с идеята  да потърся рибите на повърхността в това топло време  .


За аромат използвах така добре познатият Cell Smart Liquid на Mainline .


За съжаление , при първото замятане на първият Зиг риг , монтажът се беше оплел и беше неефективен . Презаметнах със новият повод на 150 см и същевременно презаредих и останалите въдици .


До края на деня не успях да реализирам кълване . Позитивното е че за първи път реших да опитам Зиг риг , който тепърва ще използвам и разузнавам . Надявам се статията да ви е харесала и очаквам коментарите ви .


Няма коментари:

Публикуване на коментар