петък, 16 септември 2022 г.

Летни тупалки на Туристически комплекс рибарника

 #CARP #CARPFISHING #YANIMARCARP #MASSIVEBAITS #CARP22

Лятото, вече е към своят край, въпреки че температурите в средата на месец септември си бяха направо летни - 30 градуса. Прогнозата за времето след 20 септември беше спад на температурата с около 12-15 градуса, което трябваше и да раздвижи по-големите риби в язовирите. Притискани от ангажименти, не успяхме да направим един 24 часов риболов, аз и моят приятел Емо решихме да посетим Туристически комплекс рибарника за през денят .


Прогнозата за днешният ден, не беше много добра. Температури на въздуха до 33 градуса и слаб западен вятър със скорост 3-4 метра в секунда. Сутринта в 7:00 часа бях на язовира и започнах да разпъвам обурудването. След около 30 минути игра с маркера си харесах точки за ловене и заредих въдиците. На лявата въдица заложих на монтаж D-rig с топче HotFish на select baits, като дистанцията беше 100.8 метра, на втората заложих на монтаж Snowman rig с топче 18 mm Massive Baits Special Boilies Bio Calanus и pop up 14 mm, като дистанцията беше 93.6 метра. На третата въдица заложих на монтаж ronnie rig с Pop up Massivebaits monster crab 14 mm с малка PVA торбичка с натрошено топче monster crab, като дистанцията беше 86.4 метра.



В 10:15 часа имах удар на Massivebaits bio calanus и след около 5 минути борба, рибата се откачи за съжаление. Колегата Емо, беше решил да ги мъчи на Zig Rig на едната въдица, а на другата беше на Snowman Rig 20mm топче със Pop Up 14 mm. Още в самото начало на 80 см повод zig rig , Емо имаше удар, но не се закачи . В 12:30 часа аз имах удар на Ronnie rig Massivebaits 14 mm pop up Monster crab . Красив и борбен люспест шаран с 10 кг чисто тегло, който направи страхотна борба и след 15 минути се озова в кепа.



Дохраних с няколко ракети и зачаках още удари и риби .В 13:00 часа имах бесен рън на монтаж Snowman rig с топче 18 mm Massive Baits Special Boilies Bio Calanus и pop up 14 mm. Рибата беше страшно борбена и започна да взима аванс още при засичането . След около 15 минути борба, в кепа се оказа един страхотен люспест шаран 10.400 кг .



Около 14:00 часът моят приятел Емо дохрани с още няколко ракети и зачака в очакване на първата риба . Не след дълго , така очаквания удар беше налице рибата тръгна с бесен страничен рън и взе около 30 метра аванс. Последва бесен рън и при мене първоначално помислих че Емо ме е закачил , но се оказа че имаме двоен рън,наложи се  едновременно да вадя рибата и да кепна на моя приятел Емо . След това извадих и моята риба , като Емо ми помогна да я кепнем.



Рибата на Емо , удари на snowman rig 20 mm Armageddon range hookbaits с Pop up 16 mm от същата серия . Последните години , Емо изцяло лови с продукти само и единствено на http://www.krakenbaits.eu/ .


Малко преди да тръгнем извадих изключително борбен шаран , който не се даде до последно . Рибата беше с тегло около 8 кг , но се оказа най-борбеният от всички .



Така приключи нашият риболов с много емоции и борбени риби .Ако статията ви е харесала , моля споделяйте и коментирайте .





www.yanimar-carp.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар