понеделник, 24 юли 2023 г.

48 часа риболов на язовир Осенец

 #CARP #CARPFISHING #TROPHYCARP #OSENECLAKE #MASSIVEBAITS #YANIMARCARP

Присъединете се към телеграм канала ни.

Дойде времето за първият 48 часов риболов, като дестинацията беше язовир Осенец, област Разград. Аз и моите приятели решихме да се възползваме от хубавото време и запазихме три сектора на язовира. Избрахме да търсим рибата в ръкава и запазихме 7 , 8 и 9 сектор.


Симо застана на седми сектор и разпъва с радиоуправляема лодка на дистанция 120 - 140 метра, на осми сектор застана Тишо, за мен остана девети сектор. Харесах си точки за ловене и започнах да разпъвам въдиците.


За захранване използвах топчета на Massivebaits , както и сварена царевица с коноп. На първата въдица заложих на Snowman rig с 18 mm Протеинови топчета Massive Baits COORKERZ Bolsena Squid с 14 mm pop up, на втората въдица заложих на монтаж D-rig с Протеинови Топчета Massive Baits Special Boilies Bio Calanus. Това топче вече повече от година ми дава много добри резултати и винаги присъства в моят Арсенал, на третата въдица заложих на монтаж Ronnie Rig с 14 mm pop up.


Захраних си петната с приготвената храна и зачаках първият удар. Дистанцията която избрах беше между 70 и 96 метра. След половин час последва и първият удар , малко шаранче около 4 кг. Презаредих въдицата и заметнах отново , до вечерта последваха още няколко удара на риби в порядъка 2 - 7 кг.


Риболовът вървеше доста добре и извадихме доста на брой риби между 2 и 7 кг. Добрата компания също беше на ниво , бяхме си приготвили страхотна маса и се забавлявай в очакване на първата трофейна риба. 


Симо също се разписа с хубава риба около 8 кг , която извади на бързоразтвормо  топче к1 .


Вечерта не се случи нищо интересно , продължиха да излизат риби между 2 и 8 кг , като удариха и няколко сома в порядъка на 2 - 5 кг. Ударите бяха чести и за цялата вечер успях да дремна не повече от 2 часа. На сутринта започнахме с чаша кафе за събуждане и подготовка на монтажи за презареждане.





Презаметнах въдиците и дозахраних петната в очакване на класни риби. Не след дълго дойде и първата риба над 10 кг, която удари на snowman rig с топче Bolsena Squid и 14 mm pop up . Рибата направи страхотна борба, но след около 10 минути борба се озова в кепа.



Последва още един бесен рън на монтажа d rig , но за съжаление рибата се откачи след около 10 минути борба , метнах 20 топчета с кобрата и след 20 минути централата отново запищя. След 15 минути борба , за съжаление рибата скъса 20 либровият повод. Не ми беше приятно и се наложи да продължа да настоявам . Не след дълго дойде и очакваната риба от мен , красив 17 кг люспак , който удари на Bolsena Squid и осмисли целият ми риболов 




Вечерта последва повторение ... Много салата, пържоли, бира, мезета и ,"хубава музика". В 12 и 40 извадих един сом и изкарах всичките си въдици , защото имах нужда от сън . На следващият ден рано сутринта презаметнах и имай още няколко удара, но нищо над 10 кг. Така завърши нашият излет с много изкарани риби и забавни моменти.






Присъединете се към телеграм канала ни.





Няма коментари:

Публикуване на коментар