неделя, 6 август 2023 г.

24 часов риболов на язовир Янково

 #CARP #CARPFISHING #YANIMARCARP #MARISCO #BOLSENASQUID #MASSIVEBAITS

Присъединете се към телеграм канала ни.

Ето че решихме да посетим добре известният язовир в шуменския регион Язовир Янково. Запазихме два сектора, за наше съжаление нямаше съседни сектори и се наложи да застанем по двойки. Аз и Тихомир застанахме на 10 сектор за 24 часа, Петър и Симо застанаха на 8 сектор.


Пристигнахме в 7 часа на язовира и ни посрещна пазача, за да ни настани на секторите. Сектор номер 10 беше в плитката част на водоема, Тихомир застана вдясно тапа, аз застанах от лявата страна. Започнахме да разпъваме обурудването и да подготвяме монтажите.




На лявата въдица сложих монтаж snowman rig с Протеинови топчета Massive Baits COORKERZ Bolsena Squid с 14 mm pop up на дистанция 111.6 метра, средната въдица сложих 2х18 mm Протеинови топчета Massive Baits HOOKERZ Marisco , като дистанцията беше 104.4 метра и на дясната въдица заложих на 15mm wafters.



Захранихме с по няколко ракети със спода и зачакахме първи удари. Около 10 часа беше първият удар при Тишо, едно малко шаранче, след което последваха няколко удара и при мен, малки шаранчета между два и четири кг.






До обяд нямаше нищо интересно, жегата беше ужасна и духаше силен вятър, който правеше хвърлянията ни доста трудни и неточни. Около 15:00 часа Тихомир извади красива риба около 6 - 7 кг .

Минаваше 17:00 часа, жегата беше непоносима, отворихме с Тихомир по една бира(аз съм с безалкохолна, за тези които не ме познават) и тъкмо си изпихме бирите, когато ме навести товарния влак, страхотен люспест шаран който удари на 2х18 mm Протеинови топчета Massive Baits HOOKERZ Marisco на румънски монтаж. Рибата направи страхотна борба и до последно не се предаваше , но след 15 минутна борба се оказа в кепа.


До вечерта излезнаха още някой друг дребосък , около 2 - 4 кг, които не бяха в таргет групата ни. Около 19:00 часа презаредих въдиците и дохраних петната си , в очакване на вечерните  кълванета. Слънцето най-сетне залезе и започнахме да стягаме и софрата.



За съжаление вечерта нямаше нищо интересно, освен една 3-4 кг риба , която ни събуди в 3:00 часа. В 5:30 станахме и започнахме да прибираме. За тези 24 часа успяхме да извадим доста риби между 2 и 4 кг , както и две по хубави риби. Благодарности на управата на язовира , за доброто посрещане и подръжката на този хубав язовир  







Няма коментари:

Публикуване на коментар