четвъртък, 24 август 2023 г.

Най-простата рецепта за качествени протеинови топчета

  #CARP #CARPFISHING #BOILIES

Присъединете се към телеграм канала ни.

Станете част от нашата група във Facebook

Всяко живо същество на земята, усеща наличието на изкуствени добавки в храната. В интернет може да намерите видеоклип, в който на котка се предлагат няколко вида колбаси и животното избира всеки път, само тези видове, които не съдържат химикали, въпреки красивият си цвят или аромат. Създавайки свои собствени топчета, можете да предложите на шарана, храна богата на естествени продукти и лишена от всякакви консерванти.

Почти всяка компания предлага гама от готови решения, за онези шаранджии, които предпочитат да си правят топчетата сами. Разбира се целият процес е труден и изисква много усилия, място за сушене и съхранение, но за някой това може да се превърне в доста забавен процес.

За направата ще ви трябват следните компоненти

    - Базов микс за протеинови топчета

    - Течен атрактант

    - Кокоши яйца

    - Някакъв ликуид

СТЪПКА 1

Добавете две големи яйца в купата и след това вземете течният атрактант и отмерете около 20мл. течност (може д добавите различно количество според нуждите си), добавете течността към яйцата и разбъркайте сместа.


СТЪПКА 2

Време е да добавите базовият микс, като правите това постепенно, за да сте сигурни че не добавяте прекалено много. За смес от две яйца е достатъчно около 200 гр базов микс, от основната смес. Започнете да добавяте с ръка от базовият микс и разбърквайте сместа, докато се образува тесто.




СТЪПКА 3

След като се образува тесто, трябва да го направим на топка, като добавяме още по малко суха смес при необходимост. текстурата на пастата трябва да е мека, без да лепне, ако лепне ще трябва да добавите още суха смес. идеалната смес не лепне и наподобява текстурата на пластилин.


СТЪПКА 4

Когато тестото е вече готово, отчупете малко парче и го разточете в ръцете си. Когато се търкаля на ръка, могат да се правят различни форми, като дъмбели или с неправилна форма. при направа на кръгли топчета, най удачно е да се използва дъска. 




СТЪПКА 5

напълнете тенджерата с вода и оставете водата да заври. След като заври водата, слагате топчетата и засичате около 3 минути, това е стандартно време за топчета 15-18 мм, за топчета 12-14 мм времето за приготвяне е 2,5 минути, за 20-24мм времето за приготвяне е 3,5 минути.



СТЪПКА 6

Внимателно извадете топчетата с вилица и ги оставете да изсъхнат на въздух за около една седмица. като не ги оставяйте на пряка слънчева светлина, добре е да са в помещение.



СТЪПКА 7

След като топчетата изсъхнат напълно, прехвърлете ги в кутия и добавете малко ликуид, който ще им даде допълнителна привлекателност и структура


Статията достига до вас, благодарение на https://carptoday.ru/

Присъединете се към телеграм канала ни.

Станете част от нашата група във Facebook

Няма коментари:

Публикуване на коментар