събота, 14 октомври 2023 г.

Дневен риболов на Trustikovo Lake

  #CARP #CARPFISHING #TROPHYCARP #TRUSTIKOVOLAKE #YANIMARCARP #MASSIVEBAITS #MARISCO #BOLSENASQUID #REDMONSTRUM

Присъединете се към Телеграм канала ни.

Станете част от нашата група във Facebook

Здравейте приятели, ето че с настъпване на есента, температурите постепенно започнаха да падат. Много от вас с нетърпение очакват това време, през което рибата ще започне да се храни, за да натрупа полезни вещества за зимната летаргия. Аз и моят приятел Стайков решихме да посетим язовир Тръстиково и въпреки приказките, че там риболова трябва да е поне 48 часа, ние решихме да го посетим и да направим един бърз дневен риболов. Все пак всеки човек разполага с времето и ангажиментите си и планира нещата така, както му е удобно.


Пристигнахме в 7:00 часа на язовира и се отбихме при пазача Али, който винаги ни посреща с усмивка и добри думи. Сутрешните температури бяха 3 градуса, вятъра беше много лек около 1-2 метра в секунда югозападен, атмосферното налягане беше 1018 hPa. Температурните амплитуди по това време на годината са доста големи, тъй като очаквахме по обяд да стане около 25 градуса. Един страхотен ден за прекарване на въздух и вода :) .


Настанихме се на 21 сектор, като аз позиционирах вляво шаранджийските въдици, а Стайков реши да работи с фидерите от дясно на сектора. На 22 сектор имаше хора, които бяха от предният ден, а на 23 тъкмо застъпиха едни колеги от Русе. Разпънахме оборудването и извадих маркера, за да определя на каква дистанция ще играя. След половин час игра с маркера си харесах едно място около 110 метра дистанция и позиционирах двете въдици там, а едната я оставих на късо около 60 метра.



На дългата дистанция заложих на монтаж с две легнали топчета Red monstrum на фирмата MassiveBaits, последните риболовни сесии имам изключителен успех и реших да експериментирам и с тези. Red Monstrum 18 mm съдържа Робин ред, слива и чесън, като са обвити в натрошени и изсушени червеи. На втората въдица заложих на две балансирани легнали топчета Протеинови топчета Massive Baits COORKERZ Bolsena Squid . 


На късата дистанция реших да направя монтаж на снежен човек с Протеинови топчета Massive Baits Калмари, Bolsena Squid 18 mm и Pop Up Топчета Калмари (Bolsena Squid) 14mm. Захраних си петното със спода , а на късата дистанция реших да захранвам само с кобрата. Докато се оправях на сектора , Стайков вече вадеше първата си риба на фидера.


Първоначално ме нападнаха доста дребни шаранчета в порядъка на 2-5 кг, между които успях да дръпна и няколко класни риби. За дневен риболов успяхме да извадим над 30 риби , от които една 12 кг , две между 8 и 10 кг , няколко в калибъра 5-7 кг и доста дребосъци.





Така приключи нашият риболовен излет със моят приятел Стайков, изкарахме си страхотно и успяхме да презаредим батериите, ако статията ви е харесала моля споделяйте и коментирайте.






Няма коментари:

Публикуване на коментар