неделя, 18 февруари 2024 г.

Зимна тактика за риболов на шаран

#CARP #CARPFISHING #TROPHYCARP #DYNAMITEBAITS

Присъединете се към Телеграм канала ни.

Станете част от нашата група във Facebook

Последвайте ни в instagram

Зимата и ранната пролет могат да бъдат трудно време за екземплярите, но Уейн Исат показва как можете да звучат сигнализаторите ви и през зимата, като следвате неговата стратегия за зимна тактика на риболов. Уейн ви показва най-добрите примамки за шаран през зимата. Обяснява най-добрите съоръжения за шаранджийство в студена вода и как и къде да храните и намирате шарана...


Стръвта със силно привличане е определено предимство при риболов при студени температури на водата и стръвта с високо привличане обикновено се категоризират като силно визуални или силно ароматни. Примамките с високо съдържание на масло често изглежда се пренебрегват от рибарите през зимата и те са прави да го направят, ако се хранят насипно, тъй като твърде много масло ще причини проблеми с храносмилането на рибите, когато телесната им температура е ниска през по-студените месеци. Това обаче не означава, че не можем да използваме масла в примамки с ниско количество храна, като например в смес за захранка. Вярвам, че шаранът жадува за тази мазнина през цялата година и затова е страхотен атрактор както през зимата, така и през пролетта. Има много вариации на комбинации за привличане с високо съдържание на масло/ниско количество, които можете да използвате, като пример, моят фаворит в момента е маслото от пушена сьомга на Dynamite Baits.


Dynamite Baits - Evolution Oils Smoked Salmon 300ml

 Харесва ми да смесвам това с новия им микс Spicy Stick и когато се използва в малки PVA мрежести торбички заедно с добре залепена стръв за кука, която включва бойли CompleX-T и подходяща Tuff паста , се радвам на страхотни резултати. Тази смес наистина изхвърля малко миризма и е страхотна, ако искате да използвате тактика с ниска видимост.

https://carpfishing-mall.com/produkt-827-/semena-i-zakhranki/dynamite-baits-x-tra-active-stick-mix-spicy-zakhranka.html

Как да създадете PVA смес с ниска фуражна стойност на Wayne?

Добавете малко от новото масло от пушена сьомга Evolution към вашия стик микс



За да оформи своята смес от PVA торбички, Уейн добавя малко масло от пушен сламон към сместа за пикантни пръчки

Започнете PVA торбичката, като добавите щипка CompleX-T пелети


След това добавете щипка от новите пелети Complex-T на Dynamite в PVA тръбата


След това добавете масления микс

Готовата презентация позволява максимална атракция с малко храна

PVA торба с ниска хранителна стойност



Често е шаранджиите си задават въпроса, дали да изберете примамка с ниска или висока видимост и резултатите ще варират в различните води или периоди от годината. Аз лично често ще опитвам и двете стратегии на различни пръчки, докато не се реализира кълване. Тъй като обикновено съм на кратки сесии и винаги търся бърз удар, предлагането на разнообразие от цветове и вкусове на различни места може просто да увеличи шансовете ви за този един удар в периодите от годината, когато риболовът върви трудно.

Друга страхотна визуална комбинация, която използвах, е захранката с бял шоколад и кокосов крем на Dynamite 



 Метод микс Dynamite Baits White Chocolate & Coconut Groundbait -1.8kg

смесена с течна храна Sweet Tigernut 


Течен Атрактант Ликуид Dynamite Baits Sweet Tiger & Corn Liquid 500ml 

и задържащият се облак, който създава, е огромен. Може да се използва също толкова добре в твърди PVA торбички или да се добави към небрежна смес от спомб. Когато се използва като спомб микс, мощният сладък аромат, заедно със струите от hi-viz течност, ще останат във водния стълб като фар, като същевременно се надяваме да привличат рибите от известно разстояние и да задействат стимула им да се хранят. Не е тайна, че шараните обичат да изследват мътна вода, особено такава, която мирише толкова добре!


Добавете към това няколко бавно потъващи и малки хранителни частици, като царевична каша и пелети, за да привлечете рибата надолу към дълбочината, на която ловите, и ще имате силно привличане, но ниско захранване, идеално за ниски температури. Когато се прилага малко и често, това наистина помага да запазите атракцията върху стръвта ви с часове. Ако ловите сравнително къси дистанции, тази смес може да се изсуши, да се навие на топки и да се нанесе с катапулта.


Малките стръв за кукички са задължителни за мен, когато температурата на водата е ниска. Просто тъй като рибите са толкова летаргични и се хранят бавно в студени условия, това означава, че апетитът им обикновено е нисък и е по-вероятно да се спънат в малък пакет с храна, отколкото в много по-голям. Намирам, че 10-милиметровите дъмбели са страхотни за работа и дори ги намалявам още повече, за да имитират малките елементи, които съм добавил към спомб микса.

Дъмбел Feeder Bait Dumbel R72- Peach and Pineapple



След като се уверя, че съм определил местоположението на шарана, е време да започна редовно да прилагам бойли с добър хранителен източник и подходящи пелети, за да им помогна да ги задържат.  Тежката предварителна стръв определено е ключът към редовния успех при наближаването и по време на пролетта и с рибите, които започват да се събуждат, когато дните стават по-дълги, те ще бъдат на лов за храна. Ето защо се уверявам, че винаги им давам нужното количество храна, на местата където ловя, за да задоволим апетита им. Тогава резултатите ще дойдат с минимални усилия.


Протеинови топчета Orange Snake

Разбира се, голямо предимство е да ловите във води с голям запас през по-студените месеци, за да запазите шансовете си за кълване по-високи.

Статията достига до вас, благодарение на https://dynamitebaits.com/ro/

Присъединете се към Телеграм канала ни.

Станете част от нашата група във Facebook

Последвайте ни в instagram

Няма коментари:

Публикуване на коментар