неделя, 18 февруари 2024 г.

Трябва ли да използваме SPOD въдица през зимата?

#CARP #CARPFISHING #TROPHYCARP #CCMOORE #SPOD #SPODMIX

Присъединете се към Телеграм канала ни.

Станете част от нашата група във Facebook

Последвайте ни в instagram

Използването на Spod въдица през зимата се свежда до редица фактори. Има моменти през зимата, когато рибата е готова за храна и се впуска на килим от стръв, въведена чрез спомб, което може потенциално да доведе до множество удари. Една бърза промяна на условията може да бъде всичко, което е необходимо, за да насърчите рибите да се движат и да търсят храна, за да натрупат енергийните си резерви.


Като правило, аз обикновено намалявам количеството храна, което използвам през зимния период. През лятото, ако условията позволяват, често ще използвам между 3-5 кг храна в началото на сесията и според кълванетата , решавам дали да използвам повече. През зимата обикновено го намалявам на повече от половината, използвайки максимум един - два килограма, ако условията са добри, с меко време и очевидна активност на рибата.

Що се отнася до стръвта, искам да се уверя, че бойлите, които въвеждам, са силно разтворими и смилаеми; това означава, че когато рибите го изядат, те могат да го храносмилат по-лесно и следователно искат да ядат повече. Live System е моят избор номер едно през зимата и през цялата година по този въпрос, използвам я в размер 10 mm заедно с коноп и царевица.


https://yanimar-carp.com/proteinovi-topcheta-CCMoore-Live-System-Shelf-Life

Възможността да прецените условията във всеки един ден е от жизненоважно значение според мен, тъй като последното нещо, което искате да направите, е да използвате стръв, която те всъщност не са готови да поемат.През зимата възможностите са много по-ограничени, когато става въпрос за улов на риба над стръв; ключът е да следите прогнозата, да държите очите си отворени за няколко дни на по-топло време с добри нощни температури. Рибите ще се появят през зимата и си струва да останете нащрек през цялото време, тъй като те ще бъдат много по-лесно локализирани.

Продуктите на CC MOORE, може да намерите в магазин YanimarCarp

Статията достига до вас благодарение на https://ccmoore.com/

Присъединете се към Телеграм канала ни.

Станете част от нашата група във Facebook

Последвайте ни в instagram

Няма коментари:

Публикуване на коментар