събота, 13 юли 2024 г.

Рецепти за стръв за начинаещи

 #CARP #CARPFISHING #TROPHYCARP #BOILIES #POPUP #WAFTERS

Последвайте ни в Meta/Facebook

Присъединете се към Телеграм канала ни.

Станете част от нашата група във Facebook

Последвайте ни в instagram

Когато става въпрос за правене на собствени примамки за риболов, независимо дали става дума за бойли, поп-ъпи, wafters или дори пасти и изкуствени примамки за куки, направени от пяна, няма по-добро усещане от това да хванете първата риба на някое от вашите собствени творения.

В тази статия ще споделя няколко съвета и трика за правене на различни примамки, заедно с няколко основни рецепти, които ще ви помогнат да започнете пътуването си в света на шаранджийските примамки, за да станете свой собствен производител на примамки.


ШАРАНДЖИЙСКА ПАСТА ЗА РИБОЛОВ

За тази рецепта ще ви трябва:

Вашата любима стръв по избор

Котешка консерва месо в желе, за предпочитане на рибна основа като сьомга и риба тон.

Кухненски робот  

Царевично нишесте (по избор)

Първо поставете котешкото си месо в кухненския робот и пасирайте, докато стане гладко. След това, след като месото ви е без бучки, вземете вашата смляна стръв  и добавяйте малки количества царевично нишесте, докато във вашия кухненски робот се образува консистенция като паста.

След като сместа започне да се втвърдява, извадете я и разбийте в ръцете си , с малко опити и грешки ще намерите перфектния баланс. Ако установите, че пастата ви не остава на куката или се разпада при правене (Това обикновено се дължи на марка смляна стръв), това е мястото, където царевичното нишесте е полезно, за да помогне за свързването и сгъстяването. Използвайте само малки количества наведнъж, т.е.: 1/2 чаена лъжичка. След като приключите и сте доволни, поставете пастата си в торбичка за храна и замразете, докато е необходима, и извадете от фризера 24 часа преди риболов.

СУПЕРМАРКЕТНИ БОИЛИ

В този раздел ще се възползваме от всички вкусотии, които един супермаркет или търговец на едро може да предложи. Има няколко съвета, които мога да ви дам, когато става въпрос за съставките в супермаркета. първо, що се отнася до овкусяването на супермаркета, всички знаем, че вкусовете в секцията за пекарни са малко бля, но не се притеснявайте! Открих, че ароматизаторите, налични в раздела за чуждестранни храни или в местния индийски магазин, са много по-добри и са много по-мощни и богати на вкус и проследяват много добре стръвта за вкус на супермаркет. Вашият местен индийски магазин или търговец на едро, както току-що споменах, е абсолютна златна мина, когато става въпрос за съставки за приготвяне на стръв, всичко от грис, соево брашно, царевично брашно, различни други брашна, мляко на прах, подправки, аромати и багрила. Почти можете да получите всичките си съставки от местния индийски супермаркет или търговец на едро.


Ако искате да добавите страна от рибно брашно към стръвта си от супермаркета, това може да бъде доста трудно, но има работа! Котешките бисквити и храната за кучета могат да бъдат чудесен заместител, когато правите вашите рибни бойли от супермаркета, просто проверете съставките на гърба на опаковката и намерете тази с най-много рибно брашно или рибни производни и смесете до пълно или фино и ето го . Вече разполагате с всичките си съставки и сте готови за рокендрол, но искате да добавите малко повече текстура и хрупкавост към стръвта си, не е проблем! разгледайте раздела за храна за птици и си вземете малко нигерови семена и запазете всичките си яйчени черупки.


Сега си мислите какво, ако искам да я направя малко по-сложна и искам отново да започна да добавям по-сложни протеини към моята смес, не е проблем, най-доброто място е да се насоча към раздела за здравословна храна и да разгледам суперхраните. В днешно време много супермаркети разполагат с голямо разнообразие от протеинови добавки на прах, не тези за протеинови шейкове, а добавки като конопен протеин на прах, оризов протеин на прах, грахов протеин на прах и спирулина, която е отлична съставка за примамки за риболов, заредени с антиоксиданти и витамини, да не говорим естествено зелено оцветяване. Можете да добавите съставки като мармит, който е направен от екстракт от дрожди, доматено пюре, меласа, мед и фруктоза на прах, за да премахнете горчивината от вашите примамки.

Ето ви няколко малки насоки, които да ви помогнат да извлечете най-доброто от вашия супермаркет за тази перфектна евтина бойла за супермаркет.


РЕЦЕПТИ ЗА СУПЕРМАРКЕТ

Като начинаещ бих започнал с малки партиди, като ги търкаляте в ръцете си или върху малка ролка за примамка на кука. Когато правите тези смеси, бих ви посъветвал да смесите всичките си течности заедно първо като яйца, аромат и всякакви екстри, които са необходими разредете до течност и добавете основната смес бавно, като добавяте малки количества наведнъж, докато тестото ви стане меко и гъвкаво малко след точката на лепкавост, така че вече да не се прилепва към ръцете ви. Ако направите примамките си по този начин, за да започнете, ще сте сигурни, че примамките ви се търкалят всеки път, докато свикнете с необходимите количества. 

*Време за варене - 1мин 30сек > 2мин в зависимост от размера.

* Изсушете на въздух за 24 часа и след това замразете, докато е необходимо.

* Започнете с 2-3 средни яйца и напредвайте оттам. (500g = приблизително 3 яйца)

*Използвайте 1-1,5ml ароматизатор на яйце за хранителна стръв.

* Чувствайте се свободни да замените фруктозата на прах със захар и да удвоите дозата.

*(B) = Смелете съставката с кухненски робот или блендер.

*(D) = Първо разредете съставката в течност

*(супена лъжица) = Супена лъжица

*(чаена лъжица) = Чаена лъжица

*( * ) = Суха смес, Смесете всички съставки заедно в голяма торба за храна и разклатете.


РЕЦЕПТА БЕЗ СОЕВО БРАШНО - 500g

*Грис - 200g

*Царевично брашно - 125g

*Обезмаслено мляко на прах - 50g

*(B) Смлени бадеми/фъстъци - 125g (50/50 микс)

*(B) Нигер семена - 1 супена лъжица

*Оцветител на прах - 1 /2 ч.л. (по желание)

*Фруктоза на прах - 1 супена лъжица на яйце

(D) Аромат - вкус по избор



BASEMIX РЕЦЕПТА 1 - 500g

*Грис - 200g

*Соево брашно - 150g

*Царевично брашно - 75g

*Обезмаслено мляко на прах - 75g 

*Фруктоза на прах - 1 супена лъжица

*Семена Нигер - 1 супена лъжица

*Оцветител на прах - 1/2 ч.л. (по избор)

(D) Аромат - Кокос или вкус по избор

(D) Екстракт от ванилия - 1/2 ч.л. на яйце


BASEMIX РЕЦЕПТА 2 - 500g

*Грис - 185g

*Соево брашно - 140g

*Обезмаслено мляко на прах - 75g

*(B) Смлян бадем/фъстък - 100g (50/50 микс)

*(B) Нигер семена - 1 супена лъжица

*Оцветител на прах - 1/2 чаена лъжичка (по избор)

(D) Мед - 1 чаена лъжичка на яйце

(D) Аромат - Карамел или вкус по избор


BASEMIX РЕЦЕПТА 3 - 500g

*Грис - 195g

*Соево брашно - 145g

*Царевично брашно - 50g

*(B) Бисквита за котка/куче - 100g

*Люти люти чушки на прах - 10g

* Натрошена сушена яйчена черупка - x2 (

D) Мармит - 1 ч.л. на яйце (

D) Китайски рибен сос

1 с.л. Бисквита - 80g * Лют чили на прах - 10g * Къри на прах - 10g * Чесън на прах - 5g (D) Мармит - 1 ч.л. на яйце (D) Аромат - (По избор) BASEMIX РЕЦЕПТА 5 - 500g (Зелена) *Грис - 185g *Соя брашно - 135g *Царевично брашно - 55g *Обезмаслено мляко на прах - 75g *Конопен протеин на прах - 20g *Оризов или грахов протеин на прах - 20g *Спирулина - 10g  *Фруктоза на прах - 1 супена лъжица *Нигерови семена - 1 супена лъжица (D) Аромат - вкус по избор BASEMIX РЕЦЕПТА 6 - 500g (зелена) *Грис - 185g *Соево брашно - 135g *Царевично брашно - 50g *(B) Бисквита за котка/куче - 80g *Конопен протеин на прах - 20g *Оризов или грахов протеин на прах - 20g *Спирулина - 10g  *Фруктоза на прах - 1 супена лъжица *(B) Нигер семена - 1 супена лъжица (D) Аромат - вкус по избор


Статията достига до вас, благодарение на https://www.cut-tail-baits.co.uk/

Последвайте ни в Meta/Facebook

Присъединете се към Телеграм канала ни.

Станете част от нашата група във Facebook

Последвайте ни в instagram

Няма коментари:

Публикуване на коментар