сряда, 3 юли 2024 г.

Най-добрите часовници за риболов

#CARP #CARPFISHING #TROPHYCARP #WATCH 

Последвайте ни в Meta/Facebook

Присъединете се към Телеграм канала ни.

Станете част от нашата група във Facebook

Последвайте ни в instagram

Добрият рибарски часовник има мощен рейтинг на водоустойчивост, функции за отчитане на времето, ярък дисплей и може дори да показва барометрично налягане за по-добро разбиране на околната среда. Това е типичен инструмент, който лесно превключва между дома и потока; специализиран часовник, който можете да носите винаги със себе си.



Най-добър като цяло: Casio Pro Trek Solar Fishing Watch

Впечатляващ рейтинг на водоустойчивост от 660 фута, Соларен часовник за риболов Casio Pro Trek

Шестпосочна атомна функция за отчитане на времето

Хронографски дисплей

Компас, барометър и алтиметър, вградени в три прости бутона

Дигитален дисплей със слънчева енергия

Калъф с подсветка

Casio е известен най-вече като една от най-евтините марки часовници на планетата, но това не е единственото нещо, което ги прави жизнеспособни часовници за риболов. Тяхната серия Pro Trek има всичко, от което може да се нуждаете, за да бъдете напълно осведомени, нащрек и информирани във водата. Анализирайте средата си с часовник за събиране на данни с прозорец на циферблата от минерални кристали против отблясъци.

Ще получите интегрирана функция за компас, която работи заедно с детектора за барометрично налягане, както и висотомер (който е полезен, ако избирате езеро в средата на Ню Хемпшир за риболов). Всичко е проектирано да работи в тандем с възможно най-малко забавяне, като всичко се показва във великолепна резолюция на този малък екран.

Casio Pro Trek

 


Най-добър часовник за риболов с GPS: часовник за риболов Suunto Traverse Alpha

Текстуриран корпус и рамка от неръждаема стомана Риболовен часовник Suunto Traverse Alpha

Прозорец на циферблата от сапфирен кристал, устойчив на надраскване

Календар на фазите на луната въз основа на вашето местоположение

GPS проследяване на пътя за iOS и Android

Сигнали за изгрев/залез

Детектор за барометрично налягане

Suunto го направи отново. Компанията се съсредоточи върху създаването на страхотни часовници за туризъм и риболов и винаги са топ, когато става въпрос за открито. Изработен от текстурирана неръждаема стомана, този красив калъф и рамка са олицетворение на здравия дизайн, готов да устои на природните стихии. Една от най-силните характеристики на Suunto Traverse Alpha е устойчивият на надраскване прозорец на циферблата от сапфирен кристал, който издържа на най-грубите ожулвания и драскотини, запазвайки прозореца на циферблата кристално чист.

Това е преди дори да навлезете в функциите, които наистина го правят добър часовник за риболов. От една страна, те използваха обичайната си найлонова лента заради нейната устойчивост на вода и защото никой не иска бактерии да седят под кожената им каишка и да създават миризма. В допълнение, той е водоустойчив до 330 фута, което го прави толкова добър часовник за подводен риболов, колкото и часовник за риболов на муха. Ако сте по-скоро любители на пръчките, няма да се притеснявате да бръкнете във водата.

Има детектор за барометрично налягане, както и сигнали за изгрев и залез. И когато се свърже с вашето приложение (достъпно за iOS и Android), ще имате достъп до функцията за GPS проследяване. Ако имате малко разходка до и от мястото за риболов или се чувствате приключенски настроени и искате да се отдадете малко по-далеч от нормалното, това е вашият билет обратно до мястото, откъдето сте тръгнали.

Не на последно място, има календар за фазите на луната, което го прави претендент за най-добрия часовник за приливи и отливи за риболов. Suunto добави всички най-добри характеристики тук, включително литиево-йонна батерия със среден живот от четиринадесет дни, преди да се наложи да бъде презаредена. Имайте предвид, че ако GPS е включен, този период от време ще се свие драстично, но пак ще работи дни наред.

Suunto Traverse Alpha Concrete


Най-добър риболовец: мъжки кварцов часовник Casio WR100M с таймер за риболов

Индикатор за риболов Casio WR100M мъжки кварцов часовник с таймер за риболов

Индикатор за фазите на луната

Многофункционална аларма

Хронометър, таймер за обратно броене, автоматичен календар

200 м (660 фута) водоустойчивост

10 години живот на батерията

Casio WR100M е един от най-добрите часовници за спортен риболов, проектиран да направи всеки риболовен излет гладък. Той използва часа, датата и настройките, за да изчисли фазата на луната и индикаторите за ниво на риболов, така че да знаете точно кога да хвърлите въдицата. Тази технология е част от гамата на Casio от 80-те години на миналия век, така че не е революционна. Въпреки това, с всеки актуализиран модел, технологията става малко по-точна. В допълнение към това има многофункционална аларма, хронометър, таймер за обратно отброяване и напълно автоматичен календар. Един недостатък на тези часовници е, че са сравнително сложни за настройване, така че ще трябва да прекарате известно време в разглеждане на ръководството с инструкции.

Casio Fishing Gear




Най-добър военен часовник: Suunto Core All Black Military Model Fishing Watch

Графика на тенденциите на времето с времена на изгрев и залез. Военен часовник за риболов Suunto Core All Black

Над четиристотин предварително инсталирани карти за местоположение

Функции алтиметър, барометър и компас

Гръб на корпуса с подсветка

100 фута водоустойчивост

Включва двегодишна гаранция

Първо, този часовник е толкова красив, че ще искате да го носите, независимо дали хвърляте въже или не. Но това е и един от най-добрите часовници за риболовци, които сме виждали. Освен това как изглежда, Suunto Core е изключително удобен. Пластмасовите гривни традиционно имат лоша репутация, тъй като улавят космите по ръцете ви и са чупливи при външни условия, откъдето Suunto започнаха, когато проектираха този модел, вкарвайки лентата в калъфа. Той е гъвкав, не улавя  косми по ръцете и се регулира, за да пасне на всеки потребител.

Ще получите също графика на тенденциите на времето, която включва детектор за изгрев и залез. Ако заминавате за няколко дни, можете да проверите прогнозата за времето, преди да тръгнете. Като всяка прогноза, тя не е гарантирана, но е добре да имате представа какво може да ви очаква. Промените във времето и наличието на детектор на китката ви, когато сте далеч от услугата за мобилни телефони, могат да бъдат сериозен проблем за майката природа.

Освен това ще получите над четиристотин местни карти, които идват предварително инсталирани, с още налични от официалния уебсайт и приложение на Suunto. Този часовник се предлага и с двегодишна гаранция, което ви оставя над сто риболовни излета през уикенда, за да го тествате.

SUUNTO CORE - THE OUTDOOR WATCH


Най-издръжлив: Риболовен часовник Timex Expedition Shock XL

Indiglo циферблатът светва Риболовен часовник Timex Expedition Shock XL

Впечатляващите 660 фута водоустойчивост

Каишка от смола

Прозорец с акрилен циферблат против надраскване

Корпус от неръждаема стомана с удароустойчивост

Включва функция за хронограф, таймер и аларма

Timex е една от водещите евтини марки часовници, защото предлагат много повече стойност, отколкото предполага цената. Ясно е, че те искат да бъдат единствената ви марка часовници, защото са събрали всичко възможно, за да се конкурират с по-скъпите модели. Прегледайте настройките на вашия часовник Timex, за да намерите функциите на хронографа, таймера и алармата.

Този дигитален часовник за риболов също има 660 фута водоустойчивост и акрилен прозорец против надраскване. Използвайте функцията за осветяване на гърба на кутията Indiglo, за да видите дисплея си на ранна утринна светлина и да се възползвате напълно от функцията на календара от три части, поставена в дисплея.

Всичко се показва в прилична резолюция. Въпреки че часовникът Timex Expedition Shock XL не е с толкова висока разделителна способност като някои от другите модели, които изброихме, той върши работата, без да е зърнист. Каишката от смола стои удобно на китката ви, като държи този 48-милиметров корпус от неръждаема стомана точно там, където трябва да бъде. Конструкцията с най-високо качество, както и много функции под капака, наистина правят Timex сила, с която трябва да се съобразявате. Ако търсите евтин часовник за риболов, който работи като скъп, това е чудесен избор.

Timex ufc shock xl


Най-добра сделка: мъжки часовник за риболов Casio AQW101-1AVCF

660 фута водоустойчивост Мъжки часовник за риболов Casio AQW101-1AVCF

Лунни данни

Термометър

Индикатор за риболов

ЕЛ подсветка

100-часов таймер за обратно броене

30 часови зони (50 града)

Casio е един от малкото производители на часовници със специална въдица. С основни неща на открито, като Moon Data, термометър и прочутия индикатор за риба, можете да тръгнете навън с цялата необходима информация.

Индикаторът за риба показва до четири риби, което е предназначено да показва колко риби са във водата в даден момент. Информацията се основава на лунния цикъл и времето от деня, което означава, че е неясен ориентир за нивата на рибата. Не бихме го разчитали като единствен източник на информация, но това е страхотна функция. Този часовник е водоустойчив до 200 м, има EL подсветка и супер издръжлива каишка. Освен това има 100-часов таймер за обратно отброяване, хронометър и 30 часови зони (50 града). Дори и да не се нуждаете от функциите за риболов на този часовник, той е страхотен часовник за ежедневна употреба.

Часовник Casio модел AQW-101-1AVER


Как тествахме и защо можете да ни се доверите

За да ви дадем задълбочен поглед върху всеки часовник за риболов в този списък, проучихме най-добрите продукти онлайн, припомнихме си часовниците, които сме използвали в миналото, и излязохме на полето с въдица и няколко бири, за да направим някои "тестване."

Завършихме нашите впечатления от първо лице с потребителски отзиви онлайн, за да съберем изчерпателна представа и да намерим артикулите с най-висока оценка. Освен това се занимавам с дейности на открито, технологии и екипировка повече от десетилетие.

За кого е това

Тази статия е предназначена за хора, които искат да намерят най-добрия часовник за риболов за редица ситуации. Намерихме часовници за различни нужди и приоритети.

Как избрахме

Опитахме се да намерим часовници за риболов, които биха били полезни във всякакви ситуации и предлагаха набор от функции, стилове и бюджети. Разгледахме живота на батерията, GPS, дисплеите и комфорта, наред с други характеристики, и се опитахме да намерим часовник за широк кръг от рибари.


Последвайте ни в Meta/Facebook

Присъединете се към Телеграм канала ни.

Станете част от нашата група във Facebook

Последвайте ни в instagram

Няма коментари:

Публикуване на коментар