събота, 29 юни 2024 г.

PRO-STIM LIVER- Новата гама на CC MOORE

#CARP #CARPFISHING #TROPHYCARP #PROSTIMLIVER #CCMOORE

Последвайте ни в Meta/Facebook

Присъединете се към Телеграм канала ни.

Станете част от нашата група във Facebook

Последвайте ни в instagram

Разработването на нови примамки винаги е било любимата ми част от управлението на компания за примамки; всъщност винаги мисля за стръв и вземане на проби и снабдяване с нови съставки от целия свят почти всяка седмица, дори и да не са непременно използвани в дадения момент, продукти, които набавям, които очевидно имат този уау фактор, който ще отбележа за потенциална бъдеща употреба. Всъщност, една от специалните течности, използвани за създаването на Pro-Stim Liver, се появи за първи път през 2007 г. и тъй като беше толкова уникална и различна от всичко, което бях виждал преди, знам, че трябваше да се използва за комплимент към профил на новата стръв. 

Продуктите може да намерите в онлайн магазин https://yanimar-carp.com

Изминаха 8 години от последното ни пускане на бойли и една от причините да не пускаме нова стръв на всеки 12 месеца е процесът, който предприемаме в разработката, за да гарантираме, че нито един камък не е останал необърнат, когато става дума за тестване, настройване и подобряване на стръвта, за да можем спокойно да кажем, че сме направили всичко възможно преди общото пускане. 

Тази функция има за цел да даде светлина върху няколко основни основни етапа на развитие и фактори, когато става дума за създаване на нова стръв и някои от ключовите централни качества, с които се гордеят новите бойли Pro-Stim Liver, които правят тази стръв, по мое мнение, една от най-добрите целогодишни източници на храна, които сме разработили до момента.



Едно от първите неща, които ще забележите, когато отворите торба с Pro-Stim, ще бъде цветът на стръвта; отличителен ръждивооранжев/червен червен цвят, напълно уникален и създаден от 100% натурални, висококачествени масла и естествени подправки, присъстващи в стръвта както в течна, така и в прахообразна форма. В резултат на това стръвта е постоянно оцветена навсякъде, което означава, че дори когато е измита за няколко дни, стръвта остава отличителна и визуална, ключов аспект при риболов на чисти места. Цветът на стръвта беше важна част по време на фазата на тестване на стръвта и ние опитахме редица естествени „тонове“ на тестовата стръв, като червеният пипер беше най-атрактивният естествен стимулант по време на нашето дългосрочно тестване.


Производственият процес за Pro-Stim Liver е многоетапна процедура за създаване на желания ефект, който искахме да постигнем; невероятно дългосрочно изтичане и разтворимост. Този процес отне много време, за да се усъвършенства, но за да създам стръвта, която бях предвидил, беше важно да отделя време, за да направя тази основна част абсолютно правилна. 
Когато правите Pro-Stim Liver , течностите се смесват предварително и се оставят да се утаят; като правим това, позволяваме на ключовите течни съставки да реагират с течение на времето, докато се активират. В този момент тези течности, когато се търкалят в стръвта, се разпространяват ефективно, покривайки всички частици. При нагряване хранителните вещества и ароматите се „капсулират“ в стръвта за дългосрочно изтичане, вкус, аромат и снабдяване с хранителни вещества. Ако помиришете външната част на стръвта, тя е по-фина. Когато отворите стръвта, можете да подушите привличането вътре; неговият е уникален в PSL и показва колко ефективен ще бъде във водата в продължение на много часове или дори дни. 



Pro-Stim Liver има много отличителен аромат на пушена чеснова наденица с мека и фина сладка нотка. Той е напълно уникален, но много привлекателният аромат също означава, че Pro-Stim Liver често може да успее да ви ухапе, когато другите примамки се провалят; нашите консултанти са тествали тази стръв в различни форми в продължение на две зими и способността на тази стръв да превключва рибата да се храни е като нищо, което сме виждали досега. Също така често стимулира реакцията на хранене от рибата в рамките на минути след като е пусната във водата. Поради този силен аромат, той се поддава идеално на кратки риболовни сесии и еднократни пътувания, като ваканции във Франция и ексклузивни резервации за езера.

За първи път се сдобих с една от течностите за тази стръв през 2007 г.; това е невероятно мощна месна течност, която има много слоеве на вкус и аромат и е различна от всяка друга, която съм виждал през 20+ години, в които произвеждам стръв. Pro-Stim Liver също съдържа течен и прах богат на аминокиселини чернодробен хидролизат, който му придава мек вкус на черен дроб, дори ако стръвта е напълно измита във водата. 

Заедно с развитието на стръвта, тестването винаги е било изключително важна променлива тук в CCM и нещо, което приемаме много сериозно, преди да пуснем стръвта на пазара. Попитахме двама ключови риболовци какво мисли за стръвта и как премина периодът на тестване...



„За първи път получих пробна партида стръв преди около две години, след разговор с Иън за това, че работи върху и разработва нова стръв, която да следва стъпките на тихоокеанската риба тон ; стръв, с която съм хванал стотици шарани и все още много я харесвам и до днес. Когато обичате една стръв и имате много увереност в използването й, е трудно да се отдалечите и да опитате нещо ново, тъй като изграждането на увереност изисква време и усилия. 

 


Така или иначе, исках да разгледам новата стръв, особено след като Иън ми беше описал профила. Когато за първи път отворих пакета с Pro-Stim Liver , открих, че ароматът е труден за усещане, но също толкова пристрастяващ и доста старомоден. Ръждивооранжевият цвят и меката текстура моментално ми допаднаха, просто знаех, че това ще бъде невероятно привлекателна и незабавна стръв, която рибата ще приеме с готовност и ще усвои лесно. 


Това ми беше потвърдено през следващите години, когато хващах тази стръв при всичките си пътувания в чужбина в цяла Европа и у дома в Обединеното кралство, хващайки всеки път с множество PB до над 80 паунда, дори в дълбините на зимата!' 
Голяма част от риболова ми поне през последните 10 години беше риболов на ръб; под това имам предвид визуално да мога да гледам как рибата се храни на моите места и да видя как реагират моята стръв и монтаж. Обикновено риболовът на ръба започва от около април нататък и до голяма степен зависи от бистротата на водата, но много от езерата, които ловя около долината Нене, са кристално чисти чакълени ями; които се поддават перфектно на този подход. 



Едно от най-добрите неща при риболова на ръб е способността ви да научите за шарана и неговото поведение; какво харесват и какво не харесват и колко други променливи като времето, температурата на водата и налягането при риболов влияят на техните навици. Да можеш да правиш този вид риболов означава, че се учиш бързо и нищо не се предполага; това се случва точно пред очите ви, за разлика от това, когато ловите риба в езерото и правите предположения...

Подобно на Марк, преди това използвах Pacific Tuna , но наистина започнах да навлизам в Pro-Stim Liver от пролетта на 2023 г.; онази година реших да го използвам само за моя риболов на ръбове, за да мога да получа „истинска“ представа колко ефективна е тази стръв. Пролетта миналата година беше късна и мина нещо като десетилетие, за да се повишат температурите на водата, но бях предпазлив, че с увеличаването на нивата на светлина тези шарани ще се осмелят да стигнат до ръба. Започнах да примамвам крайните точки на интимно място и беше очевидно, че въпреки температурите на студената вода, тази примамка незабавно обърна рибата към хранене. Всъщност през онази пролет бързо хванах голям брой шарани, преди езерото да се е събудило напълно; включително една от старите целеви риби, които никога не съм хващал през времето си там, "Double Belly".



Тази пролет ме накара да осъзная силата на теглене на тази нова стръв и оттогава нататък, където и да я взех, на риболов в езерцето или дебнейки по ръбовете, рибата с готовност я приемаше и ядеше в големи количества! Открих, че работи невероятно добре рано през пролетта под формата на трохи, позволявайки на цялото привличане да избяга от стръвта и да достави тази миризма на чесън/черен дроб във водния стълб. С наближаването на летните месеци се връщам към използването му в цялата му форма със съответстващата течност за усилване на стръвта. 

Хари Чарингтън – промяна на играта в риболова на бойли!

Голяма част от риболова ми през последните 12 месеца беше много ограничен, особено след като имах новородено, трябваше да избирам кога да отида, тъй като времето сега е много ограничено. Започнах да използвам стръвта от гърба на Марк, който хващаше толкова добре; така че всъщност за първи път го използвах правилно, когато заснехме предизвикателството в Белгия. Знам, че рибата ще хареса тази стръв и това пътуване го доказа за мен, като хвана мигновено от три много различни типа места; което циментира способността за улавяне на тази стръв. 



Преди това чувствах нуждата да увелича привлекателността на моите примамки от чантата, с помощта на течности и прахове, но тази стръв е много мощна и предлага невероятни нива на миризма и привличане направо от чантата! Почти винаги съм използвал и примамки за фризер, но срокът на годност на тези примамки е толкова добър и толкова практичен, с риболов на по-кратки пътувания, винаги мога да имам чанта в задната част на микробуса, готова за тръгване веднага шапка!

Кев Хюит - Моментално привличане!

Риболов предимно на места за дневни билети и мачове в моя риболов, привличането и способността на бойлите да освобождават привличането бързо в плуването е от първостепенно значение за мен. С този стил на риболов, аз често се стремя към изграждане на улов на риба, възможно най-бързо и ефективно. Хващането на числа е това, което ми харесва най-много и с това трябва да съм уверен, че използвам стръв, че те с готовност ядат, преминават и се връщат за още. 



Взех Pro-Stim Liver в чужбина на Rainbow Lake, но също така се хванах у дома на оживени места като Bluebell и Horcott Lakes. Обикновено го използвам като част от малко микс, като предпочитам нормалния си размер от 10 mm, със сместа от коноп, царевица и Bait Booster, за да допълня сместа и да накарам рибата да рови по-дълго! 


Продуктите може да намерите в онлайн магазин https://yanimar-carp.com

Статията достига до вас, благодарение на https://ccmoore.com/

Присъединете се към Телеграм канала ни.

Станете част от нашата група във Facebook

Последвайте ни в instagram

Няма коментари:

Публикуване на коментар