вторник, 25 юни 2024 г.

CT 777 Varna EPBC 2024 Maconkai

#CT777VARNA #CARP #CARPFISHING #TROPHYCARP #MACONIKAI

Статията достига до вас, благодарение на CT 777 Varna

Присъединете се към Телеграм канала ни.

Станете част от нашата група във Facebook

Последвайте ни в instagram

Ето, че дойде и дългоочаквания момент да разкажем с подробности за участието ни на EPBC" 2024 Maconkai (може би най-култовото и престижно състезание за Европа). Самото участие е с покана и нивото на отборите е меко казано високо. 

Конкуренцията е размазваща. Тази година, както и предишните, взеха участие  отбори със световни титли. Имаше също отбори с няколко спечелени купи на EPBC- единия от които 5-кратен шампион на този турнир. Нас това не ни  изплаши и сутринта по-ранни зори бяхме вече на водоема, отпивайки първата глътка кафе. Една бърза разходка около езерото, за да видим секторите и да си направим равносметка, кои ще са нашите потенциални избори при тегленето на жребия. В 12ч на обед стартира и церемонията по откриване на турнира. Ние бяхме 14-ия отбор за теглене на сектор. При първото теглене нашия късмет беше В9. Веднага го приехме, понеже беше от списъка за потенциално добър сектор с шанс за генерална позиция(така и стана😀)






Газз към сектора и стартиране на разпъването на багажа, НО.. всичко добре, ама сектора ни е огромен. Няма как да направиш карта или да измериш целият сектор за един ден. Следва разговор с нашият приятел Banka Pali, който ни даде насоки за перспективните места и  къде да се насочим, след което започнахме проучването и търсенето на рибите и местата от които минават. Състезанието стартира, а ние още мерим и търсим 😂. Първият ден на Мацонка почти винаги започва слабо, като това ние вече го знаехме и бяхме спокойни, че имаме време да презентираме правилно пръчките и храната. Първият ден и вечерта очаквано имахме риби, но редки и на голям времеви интервал. Информацията която имахме за сектора бе, че тръгва след средата на състезанието. Тоест след сряда играта ще се засили.  Така и стана в последствие. До вторник вечерта нещата вече ни се изясниха от към движение на риби, стръв и подхранва, а в Сряда сутринта вече започнахме уверено и със силно темпо да правим добри кантари. Нещо много важно за нас бяха бонусите(бели и черни амури) - това бе ключът към успеха. Успяхме с правилната стръв и презентация да хващаме периодично на всеки кантар по няколко бройки. Целта ни беше да пробием до трето място и тя бе постигната в Четвъртък преди вечерта. Искаме да отбележим, че вечерите ни бяха слаби от към активност на рибите и всички нощни килограми бяха от дневните ни риби( кантарите бяха през големи интервали и следобедните ни риби се пишеха за сутрешния кантар). След като ни донесоха листа за 8 - мия от 10-те кантара видяхме, че второто място за нас вече не е мираж, спогледахме се и взехме единодушно решение да атакуваме 2-рата позиция. Това стана петък сутринта. Разликата бе едва 130кг, а ние имахме около 100кг риба за теглене, която щеше да бъде отчетена за сутрешния 9-ти кантар. Ние знаехме, че със едно силно темпо ще можем да ги изпреварим. Така и стана. Размазващ 400+ кг кантар за едва 7 часа на финалния спринт и един шаран 21,150кг в продължението, успя да ни вдигне на Втора позиция и да отмъкнем знамето за най-голяма риба!

















 Горди сме, че прославихме България и на този турнир. Благодарим на всички близки и приятели за подкрепата и помощта. Благодарим също и на нашия голям приятел Banka Pali велик си !!





Статията достига до вас, благодарение на CT 777 Varna

QuickBaits

Присъединете се към Телеграм канала ни.

Станете част от нашата група във Facebook

Последвайте ни в instagram

Няма коментари:

Публикуване на коментар