неделя, 30 май 2021 г.

Бърз риболов на CarpTeamAnglerholics

Събота сутрин решихме неделя да си направим един риболов не колкото да хванем риба, но да распуснем. Е хубаво щеше е и да хванем по някое и друго шаранче. Неделя сутрин бяхме натоварили багажа и газ към яз. Момино (обл. Хасково). Часът в който тръгнахме беше 7:30, но то не бяха магазини, баничарници че и до строителен магазин, на язовира бяхме във 8:30 всички знаем че един шаранджия докато си разпъне багажа минава поне час, че и повече. Дойде време да залагане стръв и да хвърляме въдиците. 


Днес настоява само на 2 модела монтажи а именно известните D Rig и Blowback






И за стръв също настоявах на балансирани топчета и поп ъп, всичко беше в размер от 7мм до 16мм

За захранване използвах от моят познат бъркоч, а именно царевица със 20мм протеинови топчета sardine & crab които бяха цели и такива на половина

Дистанцията на която ловихме беше около 35-40м поради причината че рибите се държаха на плиткият край на язовира който беше около 0.80см до 1.00м учудващо не видяхме никаква активност в горният слой на водата и се движеше главно по дъното, бяхме със супер големите намерения че ще хванем някой големец, но ни изненадваха такива които бяха до 2.500кг (нямах желание даже да се снимам с тях). Времето минаваше неусетно както и активноста на рибата, така да кажем заигравката беше от 12ч на обяд до 2 следобед. 
 Риболовът преключи със не много богат улов но за щастие на това бяхме радостни че си прекахме деня във нещо което ни харесва.

CarpTeamAnglerholics ви пожелава неспокойни вечери от риби и само здрави куки. 

3 коментара:

  1. Браво, харесват ми статиите ви - кратки, но пишете наш-ценната информация. Продължавайте така и занапред!!! Поздрави от Варна ;)

    ОтговорИзтриване
  2. Това е и идеята да се споделят различни полезни неща за всички , както правят в Англия .

    ОтговорИзтриване