неделя, 25 декември 2022 г.

Тайната на Pop Up - Целенасочен подход Алън Аткинсън

 #CARP #CARPFISHING #CCMOORE #ALANATKINSON #NS1 

Заповядайте в телеграм канала ни

Няма две мнения по въпроса, че с наближаване на зимните месеци, температурата на водата започва да намалява, със което се забавя и движението на шарана, както и неговият метаболизъм. Този период може да продължи до април месец, зависи от температурните условия. В една такава ситуация малка стръв с една кука, може да бъде опустошителна и да ни донесе желаният успех.


Подходът с единична кука с Pop Up, често е причина за уловени доста на брой риби по това време на годината, чак до края на пролетта, когато рибата започва да се приготвя да хвърля хайвера си. Примамките могат да бъдат ефективни, но все пак трябва да се вложи умисъл при изготвянето им и да бъдат малко по-специални, което ще ни допринесе за повече риби. Важно е да се открие мястото където се държи шаранът или неговият път, колкото и да е кратък по това време на годината. Атрактивните цветове и стимуланти, могат да събудят любопитството му и да го накарат да опита от стръвта ни.


Важно е стръвта да доведе до изтичане на атрактори и стимуланти във водният стълб, тъй като сетивата на шарана са най-малко ефективни в този период на годината. За това и повечето pop up пристигат с допълнителен активатор, който да помогне за увеличението на нивата на стимулиране. хидратирането на Pop up, отнема около 3 седмици, като трябва да се внимава да не се преовлажнят и да се промени тяхната плаваемост. Добавяте малко течност, изсушавате и после може да повторите процеса.


Ако искате да сте сигурни че тези аромати се абсорбират напълно, може допълнително да изсушите Pop Up преди да нанесете течността. За целта ги извадете на проветриво място и ги изсушете до една седмица на въздух. След това ги залейте и те ще поемат като гъба течността.


РАЗМЕРЪТ ИМА ЗНАЧЕНИЕ!

Най-често използваният Pop Up е 15mm, но редуването на размера често събужда интереса на рибата. Често ловя и на 12mm стръв, като редувам различни цветове и превключвам към това, което е дало най-добри резултати през деня. Често стартирам с три различни цвята и търся най-успешният.


КОНТРАСТИРАЩИ.

Това не е нещо, за което повечето рибари мислят , но стръвта и контраста на езерното легло, оказват значително влияние на това, как се презентира стръвта на дъното, когато шаранът се приближи отгоре. Ако ловите на пясъчно дъно и сте сте спрели на жълт Pop Up, при контраста с песъчливото дъно, жълтият цвят ще загуби тази ярка ефективност и в такава ситуация е по-добре да се заложи на розов или червен Pop Up.


КУКА, СТРЪВ, БАЛАНСИРАНЕ.

балансиране на вашата стръв е от изключително значение, тъй като не всички Pop Up ще бъдат с еднаква плаваемост, особено ако са били допълнително рехидратирани.  Важно е монтажа да се тества преди замятане, за да сте сигурни че има правилната презентация, която търсите във водата.


ВИСОЧИНА.

Това не винаги е нещо което шаранджията взима под внимание, особено тези които ползват Ronnie Rig монтаж, но височината на стръвта трябва да бъде поред ситуацията. В много плитки води, високата стръв ще изглежда неестествена във водата, особено ако шаранът приближава отстрани, докато в дълбокото това няма да е проблем, защото шаранът най-често се спуска отгоре стръвта.


УВЕЛИЧАВАНЕ НА АТРАКТИВНОСТТА, ЦВЯТ И ТОНОВЕ.

Ако искате да използвате по-малка стръв, може да я оформите до желаната, като това ще увеличи изтичането на масла и атрактанти. Това също е и начин за перфектно балансиране на стръвта. При промяната на цветовете при стръвта, в по-светлата част на денят, ярката стръв може да е с предимство, така че не се притеснявайте да ловите с ярка стръв по това време на годината, срещу малко по-фини тонове в началото на пролетта.


НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ ЗИГОВЕТЕ.

При риболовът на Zig Rig, използването на правилният цвят е от ключово значение. 


Информацията достига до вас - https://ccmoore.com/

Няма коментари:

Публикуване на коментар